Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “İnancını kaybedenlerin varlığını da kaybettiğine tarih şahit”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İnancını kaybedenlerin varlığını, dilini kaybedenlerin mefkuresini, medeniyetini kaybedenlerin kimliğini, tarihini kaybedenlerin hafızasını ve toprağını kaybettiğine tarih şahit" dedi.Özbekistan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “İnancını kaybedenlerin varlığını da kaybettiğine tarih şahit”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İnancını kaybedenlerin varlığını, dilini kaybedenlerin mefkuresini, medeniyetini kaybedenlerin kimliğini, tarihini kaybedenlerin hafızasını ve toprağını kaybettiğine tarih şahit" dedi.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Kongreler Sarayı’nda düzenlenen "Özbekistan-Azerbaycan Örneğinde İslam Dayanışması Uluslararası Konferansı" başladı. Özbekistan, Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Rusya, İngiltere Büyük Britanya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın siyasi, ilmi, sosyal ve dini çevrelerinden seçkin davetlilerin katılımıyla düzenlenen konferansta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı. Konferansta Özbekistan-Azerbaycan örneği ışığında din ve inanç serbestliği, dinler arası diyalog, milli ve dini değerler, İslam dayanışmasını tehdit eden unsurlar olan terörizm, bölücülük ve aşırılığın negatif etkileri ve onlar ile mücadele gibi konular ele alınacak.

Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi, Özbekistan Bakanlar Kuruluna bağlı Din İşleri Komitesi ve Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi, Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi işbirliğinde düzenlenen konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımcılara gönderdiği mesajlar okundu. Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade ve Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Osmanhan Alimov’un konuşmasının ardından konferans konuşmacıları söz aldı.

Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, başta dini inanç olmak üzere dil, kültür, coğrafya ve tarihin milleti millet yapan, ayakta tutan, geleceğe taşıyan gerçek değerler olduğunu vurguladı. Erbaş, "İnancını kaybedenlerin varlığını, dilini kaybedenlerin mefkuresini, medeniyetini kaybedenlerin kimliğini, tarihini kaybedenlerin hafızasını ve toprağını kaybettiğine tarih şahit. Aynı inancın, tarihin, dilin, coğrafyanın, kültürün mensubiyetini taşıyan bizler Maveraünnehir bölgesinden dünyaya ilim, hikmet, sevgi, muhabbet ulaştıran büyük bir medeniyetin mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.

Konferans 22 Ekim’de sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.