Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç’ten Çerkes Sürgünü Açıklaması:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Tarihe “Çerkes Sürgünü” olarak geçen ve her yıl 21 Mayıs’ta anılan bu büyük felaket, öz vatanlarından sürgün edilen Kafkas halklarının hafızalarına kazınmış ve kalplerinde derin...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Tarihe “Çerkes Sürgünü” olarak geçen ve her yıl 21 Mayıs’ta anılan bu büyük felaket, öz vatanlarından sürgün edilen Kafkas halklarının hafızalarına kazınmış ve kalplerinde derin yaralar açmıştır" dedi.
Sözcü Bilgiç, Çerkes sürgününün yıldönümü hakkında bir soruya şöyle cevap verdi:
"Çarlık Rusyası’nın Kafkasları 19. yüzyıl boyunca süren istilası sırasında yaşanan çarpışmalarda, ardından da bölgede yürütülen zulüm ve katliamlar neticesinde Kafkasya toplumları yüzbinlerce kayıp vermiş, sağ kalanların çoğu Anadolu’ya göç etmiştir.
Tarihe “Çerkes Sürgünü” olarak geçen ve her yıl 21 Mayıs’ta anılan bu büyük felaket, öz vatanlarından sürgün edilen Kafkas halklarının hafızalarına kazınmış ve kalplerinde derin yaralar açmıştır. İnsanlık tarihindeki en büyük kırımlardan birini teşkil eden bu mezalimde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.