Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığından Suriye’deki sivillere yönelik hava saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de İdlip’in Hass köyünde sivil yerleşim birimlerine düzenlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kişinin öldüğü hava saldırısını kınadı.Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de İdlip’in Hass köyünde sivil yerleşim birimlerine düzenlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kişinin öldüğü hava saldırısını kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Suriye’de İdlip’in Hass köyünde, aralarında bir okul binasının da yer aldığı sivil yerleşim birimine 26 Ekim’de düzenlenen ve aralarında çocukların da olduğu, çoğu öğrenci 20’nin üzerinde sivilin hayatını kaybetmesine, 40’ın üzerinde sivilin yaralanmasına yol açan hava saldırısını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası insani hukukun yeni bir ihlalini teşkil eden bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.
Açıklamada, bu saldırının, çatışmaların durdurulması sürecinin ülke genelinde yeniden hayata geçirilmesinin arz ettiği aciliyetini bir kez daha gösterdiği belirtilerek, “Uluslararası toplumu, bu yöndeki çabalarını yoğunlaştırmaya, bu tür eylemlerin faillerinin sorumluluktan kaçamayacağını ortaya koymaya ve Suriye’de sistematik bir nitelik kazanan, sivillerin hedef alındığı saldırıların durdurulması için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.