Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığından AB açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı, AB adına Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi tarafından Türkiye hakkında yapılan açıklamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, AB adına Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi tarafından Türkiye hakkında yapılan açıklamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "AB adına Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi tarafından bugün ülkemiz hakkında yapılan açıklamanın kabul edilmesi mümkün değildir" denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
"Darbe teşebbüsünden bu yana beklediğimiz desteği vermeyen ve ön yargılı bir tutum sergileyen AB maalesef terörizmle mücadele konusunda da Türkiye’nin hassasiyetlerini anlamamakta ısrar etmektedir. AB, ülkemizdeki terör saldırılarını kınamakla bu konuda üzerine düşen sorumluluklardan kurtulamayacağını anlamalıdır. PKK’ya açıkça silahı bırakma çağrısı yapamayan, teröristlerin serbestçe ülkelerinde dolaşmalarına ve Türkiye aleyhine propaganda ve eylemlerini yürütmelerine ses çıkarmayan ve hatta PKK’nın Avrupa Parlamentosu koridorlarında sergi açmasına müsaade eden, Türkiye söz konusu olunca terörizmi silahlı mücadele şeklinde yansıtan kararlara imza atan AB esasen Türk milleti nezdinde terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir. Bu sebeple, bu tür açıklamaların bizim açımızdan bir değeri bulunmamaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.