Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı "Schengen Vizesi"nin 3. İlerleme Raporunu Açıkladı

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Schengen bölgesini vize almadan ziyaretleri amacıyla AB Komisyonu tarafından ‘Vize Serbestisi Yol Haritası’ uyarınca hazırlanan üçüncü vize ilerleme raporunu açıkladı.Raporda, başta mevzuat...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Schengen bölgesini vize almadan ziyaretleri amacıyla AB Komisyonu tarafından ‘Vize Serbestisi Yol Haritası’ uyarınca hazırlanan üçüncü vize ilerleme raporunu açıkladı.
Raporda, başta mevzuat çalışmaları ve operasyonel tedbirler olmak üzere ülkemizce kısa zamanda kayda değer ilerlemeler sağlandığına işaret edilerek, Türkiye’nin ilgili AB Tüzüğünde “Schengen vizesinden muaf ülkeler” listesine eklenmesine yönelik yasal önerin yapılmakta olduğu belirtildi. Yasal öneride Komisyon’un Avrupa Parlamentosu ile AB Konseyi’ne Yol Haritası maddelerinin büyük ölçüde yerine getirildiğini, Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz seyahatlerinin Haziran 2016 sonunda sağlanmasına yönelik tavsiyede bulunulduğu ifade edildi.
“AB’YLE YENİ BİR BOYUT KAZANACAK YARIM ASIRLIK ÇOK BOYUTLU İLİŞKİLERİMİZ HALKLARIMIZ ARASINDAKİ ETKİLEŞİMİ VE İLETİŞİMİ DE PERÇİNLEYECEKTİR”
Açıklamada, “AB Komisyonu raporu tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır. Söz konusu yasal öneriyle birlikte vatandaşlarımız için vizesiz seyahat kararının alınmasını teminen AB iç onay süreci başlatılmış bulunmaktadır. Bundan sonra Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi bünyesinde karar alma süreci devam edecek olup, bu sırada ülkemizce Yol Haritası çerçevesinde çalışmalarımız sürdürülecektir. Kararlı ve özverili çabalarımızın ürünü olan bu sonuç memnuniyet vericidir. Bugün vatandaşlarımız AB’ye vizesiz seyahat etme imkanına en yakın noktada bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın Schengen ülkelerine vizesiz seyahati hiç şüphesiz AB’yle, beşeri, ekonomik ve kültürel bağlarımızın daha da derinleşmesine katkı sunacaktır. Vize serbestisiyle birlikte AB’yle yeni bir boyut kazanacak yarım asırlık çok boyutlu ilişkilerimiz halklarımız arasındaki etkileşimi ve iletişimi de perçinleyecektir” denildi.
Ayrıca, Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisi kararı için Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi’nde başlatılan onay sürecinin başarıyla tamamlanmasını ve 18 Mart tarihli Üçüncü Türkiye-AB Zirvesi’nde kararlaştırıldığı üzere Haziran 2016 sonu itibariyle Schengen bölgesinde vize engelinin kaldırılmasının temenni edildiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.