Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı Halep’teki saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de rejim ve destekçilerinin Halep ve çevresinde son günlerde yoğunlaştırdığı hava saldırılarında 300’den fazla sivilin öldüğünü belirterek hava saldırılarını kınadı.Dışişleri Bakanlığından...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de rejim ve destekçilerinin Halep ve çevresinde son günlerde yoğunlaştırdığı hava saldırılarında 300’den fazla sivilin öldüğünü belirterek hava saldırılarını kınadı.
Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Suriye’de rejim ile destekçilerinin son birkaç günde Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı ve 300’den fazla sivilin ölümüyle, yüzlerce insanın yaralanmasına yol açtığı hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Rejim, bu saldırılarla kendi halkını acımasızca katletmekte, hastaneler, su pompa istasyonları, acil durumlara mukabele merkezleri gibi tamamen insani ihtiyaçların karşılandığı altyapıyı özellikle hedef almaktadır. Yeni bir ateşkes sürecini hayata geçirmek için ülkemiz dahil bir grup ülkenin yoğun çaba sarf ettiği bir dönemde yapılan bu saldırılar, rejimin ve destekçilerinin Suriye’de siyasi bir çözüme niyetleri olmadığını bir kere daha göstermiştir. Bu eylemler sadece savaş suçu değil, aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş vahim bir suçtur ve uluslararası insani hukukun ağır bir ihlalini teşkil etmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.