Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran İletişim Ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Vaizi İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran İletişim Ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi ile görüştü.Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı vesilesiyle...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran İletişim Ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi ile görüştü.
Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı vesilesiyle Ankara’da bulunan İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi’yi bugün makamında kabul etti. Görüşmede, hem KEK Toplantısının gidişatı ele alındı, ekonomik ve ticari ilişkilere dair konulara değinildi, hem önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek üst düzey ziyaretler ile iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda, Bakan Çavuşoğlu’nun Tahran’ı ziyareti, İran Dışişleri Bakanı Zarif’in İstanbul’u ziyareti ve son olarak da İran’ın Ramsar şehrinde düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-İran Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ile başlayan üst düzeyli ziyaretler serisinin memnuniyet verici olduğu vurgulandı ve bunların, daha üst düzeyde ziyaretlerle taçlandırılması yolunda ilerlendiği kaydedildi.
İkili ticarette 30 milyar ABD Doları tutarındaki hedef doğrultusunda her iki ülkenin de kararlı adımlarla yürüdüğü dile getirildiği belirtilerek, bu bağlamda, aralarında ulaştırma, enerji, turizm ve kültürel ve sosyal faaliyetler başta olmak üzere, ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.
Bakan Çavuşoğlu, ikili turizm ilişkileri bağlamında, İran’a daha fazla uçak seferi konulmasını arzu ettiğimizi belirterek, İranlı turistlerin de Türkiye’ye rahatça gelebilmeleri amacıyla, İran havayolu şirketlerinin Türkiye’de muhtelif noktalara uçmalarına izin verilmesinden memnuniyet duyulacağını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.