Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dış Ticaret Eğitimleri’ni tamamlayanlar sertifikalarını aldı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilen ‘Dış Ticaret Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifikalarını aldı.Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirilen sertifika törenine firma sahipleri, dış ticaret birimleri ve sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilen ‘Dış Ticaret Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifikalarını aldı.
Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirilen sertifika törenine firma sahipleri, dış ticaret birimleri ve sanayi sektörü çalışanları katıldı. Törende 76 kişi sertifika almaya hak kazandı.
Ankara Kalkınma Ajansı, ‘Dış Ticaret Eğitimleri’ne katılanlara eğitim faaliyetleri ile farkındalık oluşturmayı, temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ve beceri kazandırmaya olanak sağlıyor.
“Asıl amacımız, Ankara’daki firmaların ihracat yapmasını artırmak”
Sertifika dağıtımı öncesinde konuşma yapan Kurumsal iletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı, Dış Ticaret Eğitimleri’ni 4 yıldır yaptıklarını söyledi. Gökhan Canlı, Ankara’nın dış ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesi ve ihracat potansiyelinin artırılması için bu eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, asıl amaçlarının Ankara’daki dış ticareti, dış ticaret yapmayan firmaların ihracat yapmasını artırmak olduğunu ifade etti. Canlı, “İhracat dış ticaret işlemleri yapıyorsa bu işlemlerin daha profesyonel, daha bilinçli olarak yapılmasını, pazarlara açılmalarını, yeni ihracat yöntemleri ile daha verimli hale dış ticaretlerini getirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.
“Diğer hedefimiz de yabancı dil bölümünde okuyan öğrencilerin yan bir etkinlik kazanmaları”
Canlı, hedeflerinden birinin de özellikle üniversitelerde yabancı dil bölümünde okuyan, dil ve edebiyat eğitimi alan öğrencilere yan bir etkinlik kazandırmak olduğunu belirterek, Yabancı dil bölümü okuyanlara dış ticareti öğrenmelerini, dış ticaret yapan firmalarda daha etkin şekilde rol almalarını, destek vermelerini amaçladıklarını söyledi. “Çünkü sadece dil eğitimi aldıklarında o firmalardaki pozisyonlarında çok faydalı olamadıklarını gördük"diyen Canlı, "Dış ticaret ve ekonomi bilgisi olduğunda o firmaların ihracatlarında, ithalatlarında, dış ticaret işlemlerinde daha bilinçli ve faydalı olacaklarını düşünüyoruz“ açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.