Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinçer: "Dilin Kemiği Yok Ama Cinsiyeti Var"

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Danışma Kurulu Üyesi İlksen Surguç Dinçer, Türkiye’de kadın ve erkeklerin siyaseti ’erkek dili’ ile yaptığını belirterek, "Dilin kemiği yok ama cinsiyeti var" dedi.Dinçer, yaptığı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Danışma Kurulu Üyesi İlksen Surguç Dinçer, Türkiye’de kadın ve erkeklerin siyaseti ’erkek dili’ ile yaptığını belirterek, "Dilin kemiği yok ama cinsiyeti var" dedi.
Dinçer, yaptığı açıklamada, siyasilerin üslubunu eleştirerek, saldırgan, küçümseyici, aşağılayıcı, ötekileştirici ve son derece zararlı bir dil kullanıldığını söyledi. Bu dilin, toplumu ayrıştırırken şiddeti de artırdığına işaret eden Dinçer, "Toplum olarak politikacıların şiddetine maruz kalıyoruz. Siyasette var olmaya çalışan kadınlar, ’bu dili kullanarak kabul edilmeye’ çalışıyor, çünkü sayıları çok az. Siyasi partiler ve seçim kanunu değişmedikçe, parti yönetimlerinde ve seçimlerde kota uygulanmadıkça, kadınlar adına değişim çok yavaş olacak. Yani siyasette hakim olan ve giderek ’zorbalaşan’ dili uzun yıllar görmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
KA.DER olarak partilere, birbirleri ile uğraşacaklarına, karşılıklı söz düellolarına gireceklerine, oturup sorunları ’ortak akılla’ çözme çağrısında bulunan Dinçer, "Her gün insanların teröre kurban gitmesinin, çocukların tacize, tecavüze, sömürüye uğramasının, kadın cinayetlerinin, yolsuzlukların, haksızlıkların önüne geçmenin yolu kavgadan değil barış dilinden, uzlaşmadan, karşılıklı ve toplumla doğru iletişim kurmaktan geçiyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.