Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Din Görevlilerine Uyarı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, din görevlilerine seslenerek, “Yaz Kur’an kurslarına gelen çocuklar ergenlik çağına geldikten sonra bir daha camiye uğramıyorsa bunu etraflıca düşünün. Bu toplumda yaşanan bütün...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Din Görevlilerine Uyarı
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, din görevlilerine seslenerek, “Yaz Kur’an kurslarına gelen çocuklar ergenlik çağına geldikten sonra bir daha camiye uğramıyorsa bunu etraflıca düşünün. Bu toplumda yaşanan bütün olumsuzluklardan hepimiz sorumluyuz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen ’Ramazan Buluşmaları’ kapsamında orduya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu’da din görevlileri ve müftüler ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Burada yaptığı konuşmada din görevlilerine seslenen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal, din görevlilerinin görevlerini ‘memuriyet’ bakışı ile değil ‘ibadet’ bakışı ile yapmaları gerektiğini belirtti. Memuriyet bakışı ile yapıldığı takdirde devlete karşı olan sorumluluğun yerine getirildiğini ifade eden Ünal, “Ancak Allah rızası ve ilahi aşk ile yapmaz isek o zaman Allah’a karşı vereceğimiz hesabımız tamam olmaz. Bizler sırf memuriyet olarak bu ulvi görevleri sürdüremeyiz. Bu sebeple görevlerimizi mutlaka ama mutlaka Allah’a karşı sorumluluk bilinci ile yerine getirmeliyiz” dedi.
Yaz Kur’an Kurslarına dikkat çeken Ünal, şöyle konuştu: “Eğer yaz Kur’an kursunu ve şu an içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayını bir mektep olarak algılamayın. Yaz Kur’an kurslarına gelen çocuklar ergenlik çağına geldikten sonra bir daha camiye uğramıyorsa bunu etraflıca düşünmeliyiz. Bu toplumda yaşanan bütün olumsuzluklardan hepimiz sorumluyuz. Bizler, topluma yaşadığımız çevreye örnek yaşantımızla bir Müslümanın nasıl olduğunu göstermek zorundayız. Bunun için yaz Kur’an kurslarını çok iyi değerlendirelim. Çocuklara gerçek İslam’ı örnek olarak yaşayarak hayatımızla gösterelim. Eğer kendimiz hayatımızla örnek olmaz isek ne söylediğimizin ve ne öğrettiğimizin bir anlamı olmayacaktır.”
Prof. Dr. Yavuz Ünal, konuşmasının sonunda görevlilerin kendisine yönelttiği soruları da cevaplandırarak yaptığı seminer bilgilendirme toplantısını sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.