Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilipak: "FETÖ’nün maksadı paralel din kurmaktı"

Yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyayı yönetmeye çalışan küresel güçlerin bir oyunu olduğunu söyledi.UÜ Akademik Düşünce Etik ve Medeniyet Topluluğu, 15 Temmuz Destanı ve Yeni Türkiye konulu konferans tertipledi....

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyayı yönetmeye çalışan küresel güçlerin bir oyunu olduğunu söyledi.
UÜ Akademik Düşünce Etik ve Medeniyet Topluluğu, 15 Temmuz Destanı ve Yeni Türkiye konulu konferans tertipledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Abdurrahman Dilipak, geçmişi doğru değerlendirmek ve anlayabilmek için tarih okunması gerektiğini söyledi. Dilipak, “Tarih, bir toplumun ortak hafızası ve gelecek için bir tecrübeler dizgisidir. Bilgiyi hayata dönüştürmediğimiz zaman o bilginin hiçbir değeri yoktur, sadece kafanızda yer işgal eder. Darbeler, terör ve savaşlar dünya üzerindeki malum güçlerin düzenini korumak için vardır. Bu düzeni değiştirmezseniz darbeler, terör ve savaşlar bitmeyecek. Benim dedem Birinci Dünya Savaşında askerdi. Orada 22 milyon insan hayatını kaybetti. Babam İkinci Dünya Savaşında askerdi. 28 milyon insan daha öldü; bu düzeni kurmak için. Ben adı konulmadık bir dünya savaşı olan soğuk savaşta üniversitede öğrenciydim. Milyonlarca insan daha öldü. Son bir yüzyılda 50 milyon insan öldürdüler, sırf bu düzeni kurmak için. Şimdi Kasımpaşalı Tayyip geldi diye de bırakıp gidecek değiller. Türkiye’ye sahip olmazlarsa bir gelecekleri olmayacak. Onlar için sonun başlangıcı olur. O zaman bu darbeyi Fetullah Gülen’in kaprislerinin ve komplekslerinin esiri olarak görmemek lazım. Bu başka bir hesaplaşma. Türkiye üzerinden ilk etapta 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidarları değiştirilecekti” şeklinde konuştu.
"Bu okullarda İsrail, Vatikan, Amerika ve İngiliz ajanları çalışıyor"
“Fetullah Gülen denen İsrail, Amerika, İngiltere ve Vatikan’ın ortak projesi olan bu adam, toplumun dinini ve sosyal davranış modellerini değiştirecekti. Fetullah Gülen’in maksadı paralel bir din kurmaktı” diyen Abdurrahman Dilipak, “Bu yapı örgütlendiği 150 ülkede de bu misyonu taşıyor. Amerikan kolejleri aslında Harput’ta ve Tarsus’ta niye açıldıysa, bu okullar da onun için açıldı. Bu okullarda İsrail, Vatikan, Amerika ve İngiliz ajanları çalışıyor. Bu okullarda eğitim şemsiyesi altında bu ülkelerin ajanları var. Almanya’yı saymıyorum. Çünkü o, Amerika, İngiliz ve Fransız işgali altında. Merkel dediğiniz sadece bir komiser. O, elektrik, su, kanalizasyon işleriyle uğraşıyor. Bu üst çatının Tayyip Erdoğan’dan beklediği de BOP projesi kapsamında bölgenin siyasi ve askeri liderliğini yapmasıydı. Bu darbe Tayyip Erdoğan görevini yapmadığı ve hatta kendisine yüklenen bu misyonu dağıttığı için cezalandırılmak için yapıldı ve Fetullah Gülen doğrudan yönetime el koymak istedi” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.