Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilenci ’Sakat’ Numarası Yapan Kardeşinin Başında Hüngür Hüngür Ağladı

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla artan dilencilere yönelik operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri tarafından yakalanan Suriyeli kardeşlerden biri gitmek istemeyince koltuk değnekleriyle sakat numarası...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla artan dilencilere yönelik operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri tarafından yakalanan Suriyeli kardeşlerden biri gitmek istemeyince koltuk değnekleriyle sakat numarası yaparak yerde oturan kardeşinin başında hüngür hüngür ağladı.
Ramazan ayı dolayısıyla Sivas’ta cadde ve sokaklarda dilenci sayısında büyük artış gösterdi. Özellikle iftara yakın saatlerde ortaya çıkan dilenciler Kepenek Caddesi, Ahmet Yesevi Caddesi, İstasyon Caddesi gibi kentin en işlek caddelerini mesken tuttu. İnsanları rahatsız eden ve duygu sömürüsü yaparak para toplayan dilencilere yönelik Sivas Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sırasında Hoca Ahmet Yesevi Caddesinde dilenen iki Suriyeli kız kardeş yakalandı. Kız kardeşlerden birinin koltuk değnekleri olduğu görüldü. Ancak, koltuk değnekleriyle sakat numarası yapan Suriyeli dilenci belediyeye götürülmek istendiği sırada gitmek istemedi. Sakat numarası yaparak yere oturan dilencinin kız kardeşi zabıta ekiplerine sakat olduğuna ikna etmek için uzun süre dil döktü. Suriyeli dilenci zabıta ekiplerini ikna edemeyince hüngür hüngür ağlamaya başladı. Daha sonra Suriyeli kardeşler belediyeye götürülerek Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulandı.
Zabıta ekipleri kentin bir çok yerinde dilenen dilencileri yakalayarak belediyeye getirdi. Burada yapılan aramada dilencilerin üzerinde çok sayıda bozuk para çıktı. Bir dilencinin paraları bebek bezine sakladığı görüldü.
Zabıta Amiri Nazir Yıldız yaptığı açıklamada, "Dilenciliğin bence tek çözümü vatandaşın vermemesidir. Çünkü yasalarda yapılacak bir şey yok. Dilencilikle mücadele Kabahatler Kanununda var. Vatandaşın dilenciye para verdiğini gördüğümüz zaman dilenciyi alacağız. Dilencide üst araması yapıyoruz. Üzerinde bulunan paraya el koyup işlem yapıyoruz. Öncesinde odamız vardı odamız da tutuyorduk. Bunun yasal olmadığını söylediler. Bizde bunun üzerinde onu kaldırdık. Şimdi işlemi yapıp serbest bırakıyoruz. Ne yapıyor tekrar aynı yerine çıkıyor. Artık kendileri de bildikleri için üzerilerinde de para tutmuyorlar. Ne üzerilerindeki parayı kamuya geçirebiliyoruz ne de dilencilere yazılan Kabahatler Kanunu’ndaki cezanın yüzde biri bile ödenmiyor" dedi.
Suriyeli bir dilencinin üzerinde 160 lira para çıktığını belirten Yıldız, "İki, üç saatte 160 lira para kazanan birine 105 lira ceza hiç dokunmaz. Dilencilere karşı emniyet ile işbirliği yaptık ama pek bir çözümü olmuyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.