Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikmen’deki Fabrikalar Sel Riski Altında

Sinop’un Dikmen ilçesinden geçen Güzelceçay, bölgede kurulu bulunan ve deniz ürünleri sektöründe faaliyet gösteren fabrikaları tehdit ediyor.Dere yatağının hemen kenarında bulunan ve geçen hafta yoğun yağışlar ardından yaşanan sel...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dikmen’deki Fabrikalar Sel Riski Altında
Sinop’un Dikmen ilçesinden geçen Güzelceçay, bölgede kurulu bulunan ve deniz ürünleri sektöründe faaliyet gösteren fabrikaları tehdit ediyor.
Dere yatağının hemen kenarında bulunan ve geçen hafta yoğun yağışlar ardından yaşanan sel ile birlikte büyük tehlike atlatan tesisler için tehlike üst düzeyde. Geçen hafta yaşanan olayda sel suları tesislere metrelerce yaklaştı.
Bölgede 2012 yılında yaşanan sel felaketi ardından, yöre halkının korkulu rüyası haline gelen Güzeceçay’da yaşanan son taşkın sırasında, fabrika sahipleri ve çalışanlar da korku dolu günler geçirdi.
Firma sahipleri, her yıl milyonlarca dolarlık deniz ürününün ihraç edildiği ve 7 adet fabrikanın bulunduğu alan için tedbir alınmasını istiyor. Bir soğuk hava deposu sahibi Mustafa Sadıklar, bölgede facianın göz göre göre adeta ’geliyorum’ dediğini söyledi. Acilen tedbir alınması gerektiğini kaydeden Sadıklar "2012 yılında yaşadığımız ve büyük maddi kayıplarla atlattığımız sel ardından önlem alınması gerekirdi. O dönemde çok şükür can kaybı yaşamadığımız o felaketin ardından ne yazık ki tahkimat çalışması yapılmadı. Ve aynı korkuyu yaşadığımız yeni sel felaketi sırasında faciadan kıl payı döndük. Dere tahkimatı için illa can kaybı mı olması gerekli. Bizim tek isteğimiz herhangi bir can kaybı olmadan Güzelceçay yatağında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tahkimat işleminin yapılması" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.