Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikilen 4 bin fidanla şehitlere 4 bin Fatiha okunacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık günü nedeniyle tören düzenlendi. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bayraktepe’de 4 bin şehit için 4 bin fidan dikileceğini ve 4 bin Fatiha okunacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık günü nedeniyle tören düzenlendi. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bayraktepe’de 4 bin şehit için 4 bin fidan dikileceğini ve 4 bin Fatiha okunacağını söyledi.

Ereğli ilçesine bağlı Kıyıcak Mahallesi’nde düzenlenen törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Hüseyin Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşer, Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, şehit aileleri, muhtarlar, TEMA Vakfı gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Sayı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan törende 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler üzerine Ereğli ilçesinde Bayraktepe adını verdikleri bölgede şehitler ormanını kurmaya karar verdiklerini söyledi. Beşel, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatıyla, 3 bin adet fıstık çamı, 500 adet defne, 300 çevri, 100 erguvan, 100 ıhlamur olmak üzere 4 bin fidan dikecek, her fidanı dikerken şehitlerimize Fatiha okuyacağız" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise, “15 Temmuz ülkemizin maruz kaldığı en hain saldırılardan bir tanesi. Mehmet Akif, ‘Cenabı Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın’ demişti. Ama az kalsın, hain terör örgütü başarılı olsaydı, neredeyse bir İstiklal Marşı yazmak zorunda kalacaktık. Allah’a şükürler olsun ki, o hain ve alçakça darbe girişimi başladığı andan itibaren, öncelikle iman dolu göğüsleriyle, tanklara toplara, tüfeklere göğüs geren Türk Milletine şükranlarımı arz ediyorum. Eğer o uçak bombaları, helikopter mermileri, o tanklara, toplara karşı milletimizin iman dolu göğsü olmasaydı belki hain terör örgütü başarılı olacaktı. Bu başarılı olsaydı ülkemizin ne hale geleceğinin hesabını bile yapmak istemiyorum” dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban da o travmadan sonra adına Yenikapı ruhu denilen güzel bir birliktelik oluştuğunu vurguladı. Kaban, "15 Temmuz, o günü yaşayan bizler, yaşadığımız sürece aklımızda bir travma olarak kalmaya devam edecek. Zonguldak merkezde, üniversitemizin karşısındaki, büyük otelin yanındaki tepede bir bayrak direği dikmek istedik. Ereğli’mize de güzel bir şey yakışacaktı. Hemen OSB’mizin girişinde, her tür hazırlığını yaptılar ve bu direği buraya dikmek nasip oldu. Şimdi de ağaçlarını dikme hususunda bölge müdürümüz sağolsun hiçbir şeyden sakınmadı. Çok sayıda, gelir getirici cinsten ağaç dikecekler. Bayraktepe dediler, o da yakıştı, burada güzel oldu. Bayrağımız güzel, Bayraktepe de güzel oldu. Şimdi hükümetimiz, bakanımız bu konularda çok hassaslar. Hakikaten ne gerekiyorsa yapılıyor, hatta fazlasıyla yapılıyor. Elden gelen sonuna kadar yapılıyor. Bugünün önemine binaen, bugünün anısı olmak üzere, Bölge Müdürümüz şahsında tüm orman teşkilatımızın çalışanlarını kutluyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Burada dikilecek ağaçlar bu ülkeyi şenlendirecek, yeşillendirecek. Çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmaya devam, durmak yok artık, yapacak bir şey yok" dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, diğer protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler fidan dikip, şehitler için diktikleri fidanın başında Fatiha okudu. Fidan dikimi sırasında şehit ailelerinin Zonguldak Valisi Ali Kaban ve diğer protokol üyelerinden “Şehitler için 15 Temmuz ayrımı yapılmasın” şeklindeki talepleri kabul edilerek, Bayraktepe bölgesine Şehitler Ormanı adı verilmesi kabul edildi.

Tören fidan dikiminin ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.