Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİFTAD üyeleri çalışmalarına başladı

Didim’de geçtiğimiz ay kurulan Didim Folklor Turizm Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ece Eşkinat “Öz değerlerinden ayrılmayan bizler, kültür sanat platformu oluşturacağız” dedi.Didim’de kurulan kısa adı DİFTAD...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİFTAD üyeleri çalışmalarına başladı

Didim’de geçtiğimiz ay kurulan Didim Folklor Turizm Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ece Eşkinat “Öz değerlerinden ayrılmayan bizler, kültür sanat platformu oluşturacağız” dedi.

Didim’de kurulan kısa adı DİFTAD GSK olan Didim Folklor, Turizm, Araştırma, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği basınla bir araya geldi. Yeni Mahalle 819 sokak üzerindeki dernek binasında gerçekleşen kahvaltıya Dernek Başkanı Belgin Ece Eşkinat, Başkan yardımcısı Naci Saygın dernek yönetim kurulu üyeleri Osman Şeker, Adnan Çelik, Sinan Çetin ve Türker Bacaksız ile dernekte eğitim alan çocuklar katıldı.

Dernek Başkanı Ece Eşkinat kahvaltı sonrasında yaptığı açıklamada “2017 yılının Aralık ayında kurulan, “Anadolu Sevdamız’’ diyerek yola çıkan Didim Folklör Turizm ve Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği; eşsiz ve emsalsiz yurdumuzun her köşesi ayrı bir motif içeren, kültürel değerlerini ve onun kopmaz bir parçası olan Halk Oyunlarını araştırma, yayma, yaşatma, öz değerlerinden ayrılmayan oluşum sebepleri ile birlikte, gelecek nesillere aktarmayı temel amaç edinen topluluğumuz, bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürerek, Didim’de yeni bir ‘’Kültür-Sanat Platformu’’ oluşturacaktır. Anadolu’dan öğrendiklerimizi Anadolu’ya aktarmayı bir görev kabul eden kulübümüz, Halk Oyunlarına katacağı değerlerle, ulusal ve uluslararası platformda birçok başarıya imza atmayı hedeflemektedir. Hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmaksızın; değişik yaş kategorilerinde onlarca kursiyer ile Halk Oyunları, Tiyatro, Drama, Modern Dans, Satranç ve çeşitli branşlarda faaliyet gösterecek olan DİFTAD, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda başarıyı hedefleyen Lider Spor Kulübüdür. 7’den 77’ye kültürümüzü anlatmaya, yaymaya, öğretmeye geldik. Çok değerli belgeli hocalarımızla birlikte projeler üreterek ve bu projeleri hayata geçirmek için, güzel Didim’imizi gerek yurt içinde, gerek yurtdışında en iyi şekilde temsil etmek için geldik. Tüm Didim’lilerle, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte, yapacağımız projelere büyük imzalar atmaya geldik. Haydi Didim; El ele - Kol kola - Omuz Omuza Halaya, Horona, Zeybeğe’’ diyerek, kulübümüzün kapılarını 7’den 77’ye herkese açmaya geldik.”ifadelerini kullandı.

Derneğin yönetim kurulu tanıtan Eşkinat Başkan olarak kendisinin görev yapacağını belirtip “Derneğimiz ikinci başkanlığa Naci Saygın, muhasipliğe Osman Şeker, Sekreterliğe Adnan Çelik Sinan Çetin, Cemil Eren ve Türker Bacaksız ise üye olarak görev yapacak” dedi.

Dernekteki eğitmenler hakkında da bilgiler aktaran Eşkinat usta eğiticiler ve 1. kademe antrenörlerle eğitimler verdiklerini belirterek Üniversite, lise ve diğer okullarda dersler verdiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.