Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Didim esnafı değişim ve yenilik dedi

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Şerif Erul, 22 yıllık Oda Başkanı Pektaşoğlu’nu 13 oyla geride bırakarak odanın yeni başkanı oldu.Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 10. Olağan Genel Kurulu, Didim Esra Karakaya Anadolu...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Didim esnafı değişim ve yenilik dedi

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Şerif Erul, 22 yıllık Oda Başkanı Pektaşoğlu’nu 13 oyla geride bırakarak odanın yeni başkanı oldu.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 10. Olağan Genel Kurulu, Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu ile Başkan adayları Şerif Erul ve Aydın Bener’in listelerinin yarıştığı genel kurula, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve üyeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul, divanın oluşturulması ile devam etti. Yapılan oylama sonucunda divan başkanlığına Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan seçildi.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının okunup kabul edilmesinin ardından, başkan adaylarına söz hakkı verildi.

Genel kurulda konuşan mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu, “Bu zamana kadar yönetimle elimizden geldiğince görevimizi layığıyla yapmaya çalıştık. Kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurduk. Ege Bölgesi’nde vefat eden üyesinin çocuklarına sahip çıkan tek odayız. Yeni dönemde her meslekten esnaf temsilcisi olarak başkan yardımcılığı görevleri oluşturacağız ve yönetim kurulu kararı alıp kendilerine başkanlık yetkisi verilecek. Biz bu dönem baba, abla, kardeş ve dost olarak yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adaylarından Aydın Bener ise esnaf ve sanatkara sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, seçildiği taktirde esnafın fikirlerini alarak proje üreteceğini ve birlik beraberlik içerisinde çalışacağını söyledi. Konuşmaların ardından, seçime geçildi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adaylarından Şerif Erul’da yaptığı konuşmada: “Bu her şeyden önce hizmet yarışı. 4 yılda bir gerçekleşen kongremiz, birlik ve beraberliğimizi sağlayan, kaynaşmamıza vesile olan ve esnafın hesap sorduğu gündür. Ben ve ekibim, iki yıl önce yola çıktık. İlçemizin en eski meslek kuruluşlarından olan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda değişim ve yenilik sloganıyla yönetime talip olan bizler, elimizi taşın altına koymaya hazırız. Kurucu başkanımız rahmetli Mehmet Ali Karaca’ya ve 22 yıldır oda başkanlığı görevini sürdüren değerli büyüğüm Yaşar Pektaşoğlu’na bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Artık karada sizin sözde sizin; Didim’in en büyük ailesi olan Odamızın sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Belediye ve ilgili kurumlarla işbirliği yaparak her türlü sorununuza çare arayacağız. Kazanan biz değil esnafımız olacak” dedi.

Bin 244 üyenin oy kullandığı seçimde, bin 237 oy geçerli olurken, 7 oy ise geçersiz sayıldı. Mavi liste ile seçime giren mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu 583 oy alırken, sarı liste ile seçime giren Şerif Erul 596 oy alarak başkanlığa seçildi. Kırmızı liste ile seçime katılan Aydın Bener ise 58 oy aldı. 1988 yılında kurulan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kurucuları arasında yer alan, 1988’den 1996’ya kadar ikinci başkan olarak görevini yürüten, 1996’dan bu yana da başkanlık görevini sürdüren Yaşar Pektaşoğlu, 22 yıl sonra on üç oy farkla seçimi kaybetti. Bu sonuçla 30 yıllık geçmişi olan Didim Esnaf Odasının 3. Başkanı Şerif Erul oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığına seçilen Şerif Erul, “Bu bir hizmet yarışıydı. Kazanan biz olduk ama kaybeden olmadı. Bugünden itibaren esnafımız için daha çok mücadele edeceğiz. Esnafımızı daha yukarıya çekebilmek için elimizden geleni yapacağız. Hizmet veren herkese çok teşekkür ediyorum, hepimiz için hayırlısı olsun. Ben ve ekibim, Didim için ve esnafımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Şerif Erul başkanlığındaki Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; “Tahir Karaosman, Nihat Özçevik, Aslan Balakan, Meryem Sirel, Mihriban Kasap, Ahmet Akyol, İbrahim Halil Şahin ve Ekrem Arslan’dan oluşurken, yedek üyeler ise Deniz Demirtaş, Mehmet Çelik, Nezir Divrengi, Bülent Yıldız, Emrah Geyik, Handan Tıknaz, Hasan Kopan, Mehmet Çelik ve Nuran Can oldu. Denetim kurulu üyeliklerine Serkan Usta, Emin Şimşek ve Yetkin Ertopuz asil, Osman Serttaş, Bedirhan Kıran ve Emin Ayyıldız ise yedek üyeliklere seçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.