Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dicle Şehidi Memleketine Uğurlandı

Terör örgütü PKK mensuplarınca, Diyarbakır’ın Dicle İlçe Jandarma Tabur Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma 4. Kademe Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın naaşı, düzenlenen törenin ardından...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör örgütü PKK mensuplarınca, Diyarbakır’ın Dicle İlçe Jandarma Tabur Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma 4. Kademe Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.
Terör örgütü PKK mensuplarınca, Diyarbakır’ın Dicle İlçe Jandarma Tabur Komutanlığı’na dün bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, olayda 1 asker şehit olmuş, 24 kişi de yaralanmıştı. Patlamada şehit olan Uzman Jandarma 4. Kademe Çavuş Hacı Osman Ayyıldız için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehidin eşi ve çocuğu, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören şehidin cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka bırakılması ile başladı. 1 dakikalık saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunması ile devam eden törende konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu imkanlardan faydalanarak insanlığa ve hukuka aykırı cinayet işleyenler ile bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesaplarını mutlaka vereceklerdir" dedi.
Dini vecibenin yerine getirilmesinin ardından şehit asker Ayyıldız’ın naaşı ambulansa taşınarak memleketi Konya’ya gönderildi.
ŞEHİDİN EŞİ VE KIZI GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Öte yandan, şehidin eşi Nurçin ve kızı Ecrin de törene katıldı. Nurçin ve Ecrin Ayyıldız’ın da dünkü patlamada yaralandığı görüldü. Elleri ve yüzlerinden yaralanan anne ve kız, tören boyunca gözyaşlarına hakim olmadı. Şehit Ayyıldız’ın silah arkadaşları da törende sinir krizleri geçirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.