Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Övünç Madalyası Törenlerinde Medyaya Çifte Standarda Tepki

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Devlet Övünç Madalyası törenlerine devlet medya kuruluşlarının dışındaki medya kuruluşlarının alınmama kararına tepki gösterdi.Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca,...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Devlet Övünç Madalyası törenlerine devlet medya kuruluşlarının dışındaki medya kuruluşlarının alınmama kararına tepki gösterdi.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, bahse konu anlayışın Türkiye’yi sadece devlet haberciliğinin yapılabildiği bir demirperde ülkesi haline getirdiğini kaydetti. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle tüm valiliklerde Şehitlerimizi Anma ve Devlet Övünç Madalyası Takdim Törenleri yapıldığı, bu törenlere devlet medya kuruluşlarının dışında basın kuruluşunun alınmadığının öğrenildiğini belirten Karaca, “Haber yapmak isteyen basın mensupları dışarı çıkarılırken, kararın İçişleri Bakanlığı’nın konu ile ilgili genelgesine dayandırıldığı bildirilmiştir. Aynı sorun bütün ilerimizde yaşanırken, devlet övünç madalyası gibi anlamlı bir ödül töreninin basının geneline açılmaması, haber dağıtımının tek elden yapılması, dolayısıyla medya kuruluşlarının ve meslektaşlarımızın sadece devlet haberciliğine mahkum edilmesi, ülkemizde haber alma ve yayma özgürlüğüne hiç şüphesiz bir darbe daha vurmuştur” ifadelerini kullandı.
“AYNI YANLIŞIN BİR DAHA TEKRARLANMAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”
Karaca, devlet medyasının dışındaki basın kuruluşlarına uygulanan ve ambargo niteliği taşıyan ilgili kararı kınadıklarını da belirterek, “Dünya tarihinde, sadece demirperde ülkelerindeki antidemokratik bir uygulama olarak bilinen devlet haberciliğine mahkumiyetin, bu çağda ülkemizde yaşanması çok üzücü ve düşündürücüdür. İçişleri Bakanlığımız bu türden kararları verirken ince eleyip sık dokumalı, basın özgürlüğü zaten tartışmalı olan Türkiye’nin itibarına gölge düşürecek benzeri uygulamalardan kaçınmalıdır. TGF olarak, basın kuruluşlarımıza uygulanan ve ambargo niteliği taşıyan ilgili kararı kınıyor, aynı yanlışın bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.