Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet ödüyor banka bloke ediyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı bankaların FETÖ/PDY operasyonunda açığa alınan memurların maaşlarına sözde bloke konulduğunu iddia ederek, müşterileri zor durumda bıraktıklarını, bu olayı da fırsata dönüştürme...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı bankaların FETÖ/PDY operasyonunda açığa alınan memurların maaşlarına sözde bloke konulduğunu iddia ederek, müşterileri zor durumda bıraktıklarını, bu olayı da fırsata dönüştürme çabasında olduklarını söyledi.
Dernek Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, devletin FETÖ/PDY terör örgütüne karışma ihtimali ile açığa aldığı memurların maaşlarının 3’te 2’sinin ödenmeye devam etmesine rağmen, bankaların bütün memurların suçlu olduğu varsayımı ile hareket ederek, maaşların bloke olduğunu söylediğini ve müşterileri mağdur ettiğini ifade etti.
Geçmişte de, bankaların çok kez, çeşitli olayları lehlerine çevirdiğini hatırlatan Mahmut Şahin, “Şimdi de OHAL kapsamında açığa alınan memur maaşlarına bloke koyma yarışına girdiler. Kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan kimse suçlu değildir muhabbetine girmiyorum. Hukuka aykırı bir işlemden ve bunun önüne geçilmesinden bahsediyorum. Bir tane masum için bile uğraşmaya değer olduğunu söylüyorum. Devletin alacağı falan değil kendi kârını düşünen bankaların hukuksuz blokelerinden bahsediyorum. Çoluk çocuğun gözyaşı üzerinden para satıp para kazanma hırsına şahit oluyoruz. Suçlu suçsuz ayrımı yapmadan tek derdi para olan zihniyetin temsilcisi olanı bu millet unutmaz” diye konuştu.
Bankaların söz konusu uygulamayı durdurmaması halinde, Kurban Bayramı’ndan sonra suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Mahmut Şahin, böyle bir bloke durumu ile karşı karşıya kalan vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
“Bankanıza yazılı olarak müracaatta bulunun ve blokenin sebebini sorun. Eğer bir mahkeme kararı göstermezlerse önce savcılığa suç duyurusunda bulunun ardından ilamsız icra takibi yapın. Bu takibe itiraz ederlerse de yüzde 20 fazlası ile paranızı geri alabilirsiniz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.