Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dev kaplumbağayı iyileştirip denize saldılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin kıyısında bulunan yaralı deniz kaplumbağası, tedavisi tamamlandıktan sonra yeniden mavi sulara bırakıldı.Rixos Premium Bodrum Oteli çalışanları yaklaşık 5 ay önce sahile vurmuş bir...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dev kaplumbağayı iyileştirip denize saldılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin kıyısında bulunan yaralı deniz kaplumbağası, tedavisi tamamlandıktan sonra yeniden mavi sulara bırakıldı.

Rixos Premium Bodrum Oteli çalışanları yaklaşık 5 ay önce sahile vurmuş bir caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası buldu. 70 yaşlarında olduğu belirlenen 58 kilo caretta carettanın zor nefes aldığını gören otel yetkilileri, Bodrum Arama ve Kurtarma Ekibine (AKUT) haber verdi. İlk müdahalenin ardından dev deniz canlısı, Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine (DEKAMER) götürüldü. Caretta carettanın bakım ve rehabilitasyon sürecinin her anını destekleyen Rixos Premium Bodrum yetkilileri olumlu geçen bu dönemin ardından deniz kaplumbağasını, yazın gelmesi ile birlikte Muğla’nın Dalaman ilçesindeki ünlü İztuzu Plajı’ndan DEKAMER ekibiyle birlikte mavi sulara bıraktı.

Rixos Premium Bodrum yetkililerince isminin ’Rixos’ olarak konduğu belirtilen caretta caretta halktan kişilerin de bulunduğu güzel bir törenle denize bırakıldı. Rixos Premium Bodrum Pazarlama Müdür Ayça Öztürk, caretta carettaların karaya vurmasındaki en büyük etkenlerin deniz kirliliği, göç etmenin gecikmesi, elden beslenme zaman zaman da ağ ve oltalara takılması olduğundan bahsederek bu konu ile ilgili bir sosyal sorumluluk projesine başlayacağını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.