Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dernek Başkanı Felçli Üyesi İçin Asansör Yaptı

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçiren 41 yaşındaki Erdal Daloğlu’nun merdivenleri eşinin sırtında inip çıkması üzerine, evinin önüne 6 metre yüksekliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçiren 41 yaşındaki Erdal Daloğlu’nun merdivenleri eşinin sırtında inip çıkması üzerine, evinin önüne 6 metre yüksekliğinde asansör yaptı.
Evli ve 3 çocuk babası Erdal Daloğlu, merkeze bağlı Cumayanı köyünde geçen yıl kendi kullandığı aracıyla kaza yaptı. Kaza sonrası boynundan aşağısı felç kalan Daloğlu, 2 katlı evinin 15 basamaklı merdivenlerini eşinin sırtında inip çıkmaya başladı. Bu sırada Daloğlu’nu evinde ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz ise, felçli olan ve tekerlekli sandalyeye bağlı olan Daloğlu’nun evinden dışarıya rahat bir şekilde inip çıkabilmesi için asansör yapılması için çalışma başlattı.
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, asansör için birkaç iş yeriyle görüştüklerini ve kendilerine asansörün maliyetinin 4 bin ila 50 bin TL arasında maliyet çıkartıldığını söyledi.
Dernek bütçelerinin bu maliyetleri karşılayamayacağı için eski mesleği kaynakçı olduğundan kendisi asansörü yapmaya karar verdiğini kaydeden Yılmaz, “Satın aldığımız demirleri sanayide kestirdik. Kaynak işlerini kendim yaptım. Asansörün vinç motorunu, maliyetini, İl Müftülüğümüz karşıladı. Karabük Belediyesi nakliye konusunda, Karabük Üniversite öğrencileri de taşıma konusunda yardımcı oldu. Bin TL maliyetle bu asansörü meydana getirerek Erdal Daloğlu’nun evinin önüne yerleştirdik. Erdal kardeşimiz artık dışarıya rahat bir şekilde çıkabilecek. Elimizden gelen buydu ve biz bunu yaptık. Kardeşimize hayırlı olsun. İnşallah verilen desteklerle daha iyilerini yapacağız" dedi.
Erdal Daloğlu ise, “Bir yıldır yatağa bağlı olarak yaşıyordum. Eşim beni sırtında aşağıya yukarı çıkarıyor. Muhittin Yılmaz başkanım sayesinde karanlıktan kurtuldum. Asansörle rahat bir şekilde evime çıkıp inebiliyorum. Evime böyle bir sistem yapan Muhittin ağabeyime çok teşekkür ediyorum” diye duygularını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.