Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deriner Barajı’nda Su Seviyesi Maksimuma Ulaştı

Türkiye’nin en yüksek, dünyanın da üçüncü en yüksek barajı olan Deriner Barajı’nda su seviyesi maksimuma ulaştı.Çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde inşa edilen ve 249 metre gövde yüksekliği ile kendi sınıfında Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deriner Barajı’nda Su Seviyesi Maksimuma Ulaştı
Türkiye’nin en yüksek, dünyanın da üçüncü en yüksek barajı olan Deriner Barajı’nda su seviyesi maksimuma ulaştı.
Çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde inşa edilen ve 249 metre gövde yüksekliği ile kendi sınıfında Türkiye’nin en yüksek, dünyanın da 3. en yüksek barajı olan Deriner Barajı’nda su seviyesinin maksimuma ulaşması nedeniyle üstten aşmalı dolusavaklardan su bırakılmaya başlandı. Yaklaşık 2 milyar mekreküp suyun depolandığı Deriner Barajı 24 Şubat 2012 tarihinde su tutmaya başlamış, 12 Haziran 2013 tarihinden itibaren enerji üretimine başlamıştı.
Öte yandan, DSİ Çoruh Projeleri 26. Artvin Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda aşırı yağışlar sonrası Deriner, Borçka ve Muratlı Barajlarındaki su seviyesi maksimuma ulaştığından dolusavakların açılacağı ve Çoruh Vadisi’nde yaşayan vatandaşların can ve mal emniyeti açısından Çoruh Nehri yatağından uzak durmalarının gerektiği duyuruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.