Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’tan önemli açıklamalar

Gümüşhane’nin Torul ilçesi kaymakamı iken kendi isteği ile makamında şehit edilen Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine Mardin’in Derik ilçesine Kaymakam olarak görevlendirilen Hakan Kafkas, bu kararı nasıl aldığını açıkladı.Kaymakamlık...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’tan önemli açıklamalar
Gümüşhane’nin Torul ilçesi kaymakamı iken kendi isteği ile makamında şehit edilen Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine Mardin’in Derik ilçesine Kaymakam olarak görevlendirilen Hakan Kafkas, bu kararı nasıl aldığını açıkladı.
Kaymakamlık konutu avlusunda beraberinde kardeşi Gökhan Kafkas ve dayısı Ali İhsan Geylan ile gazetecilere açıklamalarda bulunan Kafkas, göreve başlamadan önce şehit Kaymakam Safitürk’ün mezarını ziyaret ederek ailesinden helallik alacağını hatırlattı.
Şehit Kaymakam Safitürk’ün sevdikleri bir abileri olduğunu ve zor bir yerde görev yaptığını kaydeden Kafkas, “Onun şehit edilmesi hepimizi derinden üzdü. Bütün Türkiye ağladı. Bende bir meslektaşı, bir kardeşi olarak onun verdiği üzüntüyü en derin hissedenlerden birisiyim. O memlekete gönül vermiş meslektaşlarımızdan birisiydi. En zor şartlarda da, en zor yerlerden birinde görev yapıyordu. Onun şehit olması bütün Türkiye’yi olduğu gibi beni de derinden üzdü, hepimizi kedere boğdu” dedi.
Muhammet Fatih Safitürk’e Allah’tan rahmet dileyen Kafkas, “Hepimize başsağlığı diliyorum. O bizler için orada cansiperane görev yaptı. Maalesef çok talihsiz bir şekilde hayatını kaybetti. Biz millet olarak çok üzüldük. Meslektaş olarak ben de çok üzüldüm. İnşallah onun bıraktığı o görevi devralmak bize nasip oldu. Sizlerin duasıyla inşallah onun adını unutturmamamız için onun başlattığı projeleri yarıda bırakmamak için var olan gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Kararı nasıl verdi?
Şehit Kaymakam Safitürk’ün yaralandığı gün Torul Hükümet konağı bahçesine çınar ağacı diktiklerini ve olayı duyunca “İnşallah iyileşir” diye dua ettiklerini kaydeden Kafkas, “Ertesi gün şehit olduğu haberini aldığımızda aynı bölgede ıhlamur ağacı dikiyorduk .Çok fazla kimseyle konuşmadım. Makamda otururken Bakanlığımızın üst düzey yetkililerine orada bulunmak istediğimi bildirdim. Orada görev yapabileceğimi, görev için olduğumu ilettim. Ben o bölgeye daha önce hiç gitmedim. Bizim meslek bir bayrak yarışıdır. Her zaman gittiğimiz yerde bize teslim edilen bayrağı alırız ve bizde elimizden geldiğince o bayrağı taşımanın gayreti içerisinde oluruz. Bu sefer durum farklı. Abimizden boşalan yeri doldurmak mümkün mü bilmiyorum ama bizde en azından o bayrağı yere düşürmemek için öyle bir girişimde bulundum. Sağolsun Bakanlığımız bizi bu göreve layık gördü. Bir haftalık süre zarfında ben heyecanla bekledim açıklanmasını” diye konuştu.
İlk etapta eşine de söylemedi
Tüm bunları kendi içimde yaşadığını, hatta eşiyle dahi paylaşmadığını dile getiren Kafkas, “O bile bilmiyordu. Kendi içimde olgunlaştırdıktan sonra onunla paylaştım. Eşim bu süreçte bana o kadar destek verdi ki ‘Niye böyle bir talepte bulunma gereği hissettin’ demedi. Tam tersi ‘biz senin arkandayız, nereye gidersen biz oradayız’ gibi çok güzel sözler söyledi. Bu da beni daha da güçlendirdi. Annemin de yeni haberi oldu. İlk başta olaylardan etkilendiği için üzüldü ama sonrasında o da bir şey demedi. ‘Görevini yap gel’ dedi” ifadelerini kullandı.
“Vatandaşlarımızı terör örgütünün kucağına bırakmayacağız”
Eşiyle birlikte Derik’e gideceklerini ve oradaki tek amaçlarının orada yaşayan vatandaşların refahı ve müreffehi için ellerinden gelen çabayı sarf etmek olduğunu vurgulayan Kafkas, “Kesinlikle oradaki kardeşlerimizi herhangi bir şekilde herhangi bir terör örgütünün kucağına bırakmamak için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Kaymakam abimizin başlattığı projeleri, bitiremediği projelerin devamı için bizde çaba sarf edeceğiz” dedi.
“Öncelikle Safitürk’ün projelerini omuzlayacağız”
Derik’te öncelikli olarak şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün başlattığı projeleri omuzlayacaklarını dile getiren Kafkas, “İnternetten araştırdım, şuan itibariyle şunu yapacağım, bunu yapacağım deme lüksümüz yok. Gidince inşallah bizde güzel projeler geliştireceğiz. En güzel şekilde projelerimizi bitmenin gayreti içerisinde olacağız. Onu da her zaman rahmetle anacağız” diye konuştu.
Zeytin projesi nedir?
Sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında kullandığı “zeytin” ifadesine de açıklık getiren Kaymakam Kafkas, “Zeytin projesi şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün düşündüğü bir projeymiş. Orada zeytin yetiştirip dünyaya tanıtmayı düşünüyormuş. Ama ömrü baki olmadı. İnşallah bizlere nasip olur onun projelerini yaşatıp hayata geçirmek. Bu vesile ile inşallah oradaki insanlarımızın gönlünü kazanırız, istihdam sağlarız, Derikli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek daha güzel projelere imza atarız. İnşallah muvaffak oluruz” şeklinde konuştu.
“Kendisi imrendiğimiz abilerimizden birisiydi”
Şehit Kaymakam Safitürk’le tanışma fırsatı bulamadığını, ismen tanıtıp başarılarını takip ettiği bir isim olduğunu ifade eden Kafkas, “Kendisi imrendiğimiz abilerimizden birisiydi. Allah mekanını cennet eylesin. Ondaki vatan aşkını gördükten sonra bizde kalamazdık burada. Ben zaten tayinci değilim. Torul’a yeni geldim. Burada da elimizden geldiğince güzel projelere imza atmıştık. Burada başlattığımız işleri bitiremeyeceğimize de üzülüyorum. Torul’u çok sevdik. Ama Muhammet Fatih abimizin emanetini sahipsiz bırakmamak gerekir diye düşünüyorum. Orası benim için daha ayrıcalıklıydı. İnşallah Torul’da ki vatandaşlarımız da beni bu anlamda anlayacaklardır” ifadelerini kullandı.
Önce Safitürk’ün ailesi ve mezarını ziyaret edecek sonra görevine başlayacak
Kaymakam Kafkas, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün mezarını da, ailesini de ziyaret edip helallik aldıktan sonra yeni görevine başlayacağını da sözlerine ekledi.
“Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim vatanımızdır”
Kaymakam Kafkas’ın Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde ikamet eden dayısı Ali İhsan Geylan ise haberi Perşembe günü duyduğunu ve hemen telefon açarak tebrik ettiğini belirterek, “Hem tebrik ettim hem de böyle bir yeğenim olduğu için, böyle bir karar verdiğinden dolayı onur duydum, gurur duydum. Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim vatanımızdır. Göreve her zaman hazırız. Ne zaman devlet için vatan için görev düşerse hepimiz el birliğiyle elimizden geleni yaparız” dedi.
“Bizim için Gümüşhane Torul neyse Mardin Derik’te aynı şekilde”
Kaymakam Kafkas’ın kardeşi Gökhan Kafkas ise “Haberi ben dün duydum. Önce şaşırdım. Çünkü abim tayinci değildi ve orada durumlar karışıktı. Bu kararı aldığından dolayı çok mutlu oldum. Bizim için Gümüşhane Torul neyse Mardin Derik’te aynı şekilde. Allah muvaffak eylesin” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.