Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dereden gelen pis koku ilçe halkını isyan ettirdi

Kocaeli’de bir dereye kaçak olarak dökülen kimyasal maddeden yayılan kötü koku tüm ilçede hissedildi. Kaynağı tespit edilen kimyasal maddenin denize karışmaması için derenin içerisine set çekildi.Olay Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 03:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dereden gelen pis koku ilçe halkını isyan ettirdi
Kocaeli’de bir dereye kaçak olarak dökülen kimyasal maddeden yayılan kötü koku tüm ilçede hissedildi. Kaynağı tespit edilen kimyasal maddenin denize karışmaması için derenin içerisine set çekildi.
Olay Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgi ve iddialara göre, akşam saat 18.00 sularında ilçe genelinde pis bir koku hissedilmeye başladı. Bunun üzerine ilçede bulunan geri dönüşüm fabrikalarını tek tek dolaşan yetkililer, fabrikalardan bir sonuç alamayınca ilçedeki su kaynaklarını araştırmaya başladı. Araştırmaları sonucu Kullar deresine gelen Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, derenin Marmara Denizi’ne döküldüğü noktadan yaklaşık 2 kilometre içeride bir noktaya kimyasal bir maddenin döküldüğünü belirledi.
Numuneler TÜBİTAK’a gönderilecek
Saatler süren araştırmanın ardından kötü kokunun kaynağını belirleyen yetkililer, hemen Vezirçiftliği mahallesinde bir arıtma seti oluşturarak kimyasal maddenin denize karışmasını engellemek için çalışma başlattı. Dere üzerine emici pedler ile set çekilirken, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de incelenmek üzere kimyasal maddeden numune aldı. Alınan numunelerin TÜBİTAK’a gönderilerek kimyasal maddenin ne olduğunun ve kim tarafından döküldüğünün belirleneceği öğrenildi. Kullar deresinde yapılan temizlik çalışmaları devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.