Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem bölgesinde 2. yarıyılın ilk zili prefabrik dersliklerde çaldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremler sonrasında hayat normale dönmeye başlıyor. Yaşanan depremler nedeniyle bölgede başlayamayan eğitim 9 gün sonra başladı. Ayvacık’ta ikinci yarıyıl gecikmeli de olsa çalan ilk zil ile...

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deprem bölgesinde 2. yarıyılın ilk zili prefabrik dersliklerde çaldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremler sonrasında hayat normale dönmeye başlıyor. Yaşanan depremler nedeniyle bölgede başlayamayan eğitim 9 gün sonra başladı. Ayvacık’ta ikinci yarıyıl gecikmeli de olsa çalan ilk zil ile prefabrik dersliklerde başladı.

AFAD tarafından kurulan ilk prefabrik okulda ikinci yarıyılın ilk zili çaldı ve eğitim öğretim başladı. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Gülpınar Beldesi’nde oluşturulan 7 konteyner sınıfta 8 köyden taşımalı olarak gelen 84 öğrenci düzenlenen bayrak töreni sonrasında eğitime başladı. Öğrenciler okullarına tekrar döndükleri için yetkililere teşekkür ettiler. Okul Müdürü Hasan Polatkan, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerinin kesintisiz yapılması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. İlçede Gülpınar Lisesi, Babakale İlkokulu ve Paşaköy İsmail Taner Kışlalı İlkokulunda eğitime başlandı. Ayrıca Gülpınar ilk ve ortaokulu, Tuzla, Kösedere, Yukarıköy ve Korubaşı köylerinde ise eğitime Çarşamba günü başlanacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.