Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de demokrasi nöbeti devam ediyor

Denizli’de binlerce vatandaş, askeri darbe girişimine meydanlarını doldurarak tepki gösterdi.Denizli’de binlerce vatandaş bir araya gelerek askeri darbe girişimini protesto etti. Denizli Delikli Çınar Meydanında toplanan vatandaşlar, darbe...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’de demokrasi nöbeti devam ediyor
Denizli’de binlerce vatandaş, askeri darbe girişimine meydanlarını doldurarak tepki gösterdi.
Denizli’de binlerce vatandaş bir araya gelerek askeri darbe girişimini protesto etti. Denizli Delikli Çınar Meydanında toplanan vatandaşlar, darbe girişimine karşı tek ses oldu. Camilerden selaların okunmasının ardından ellerinde Türkiye bayraklarıyla çıkan vatandaşlar tekbir ve dualarla meydanlara akın etti.
Vatandaşlarla birlikte meydanlara çıkan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ’bitti’ deyinceye kadar bu meydanları boş bırakmayacağız. Ülkemizde millet iradesine saygı gösterilmesi gereken bir dönemde olduğumuzu düşünürken maalesef başka ülkelerin maşası olan aşağılık bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıyayız. Bunlara cani denir, en aşağılık insan denir, bunlara terörist demek bile az kalır. Ölen vatandaşlarımız var, Allah rahmet eylesin. Onlar demokrasi şehididir" dedi.
Milletin iradesine sahip çıktığını belirten Başkan Osman Zolan, "Bu gerçekten bizim için önemliydi. Eğer milletimiz bizim yanımızdaysa her türlü şeye razıyız. Allah’ım bizim yanımızdaysa başka bir şeye gerek yok. Allah’ım onları kahreylesin. Bu olaylar sonlanıncaya kadar Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ’Bitti’ deyinceye kadar biz bu meydanları boş bırakmayacağız. Genelkurmay’ı saran vatandaşlarımız nasıl şehadete erdiyse, 17 polisimiz nasıl şehadete erdiyse buradaki kardeşlerimiz de yapılacak olan hareketler karşısında gözünü kırpmayacaktır. Çünkü onursuzca, şerefsizce bin yıl yaşamaktansa onurlu bir şekilde bir saat yaşamak her şeye bedeldir. Biz onurlu bir şekilde yaşamayı tercih edeceğiz" şeklinde konuştu.
FETÖ’nün gerçekleştirmeyi planladığı askeri darbeye karşı Denizlilileri Delikliçınar’da tek vücut olmaya davet eden Başkan Zolan, belediye otobüslerini ücretsiz yaptıklarını ifade ederek, demokrasi için tüm vatandaşları meydanlara davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.