Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli Denetimli Serbestlik’ten iki kurumla iş birliği protokolü

Denizli’de, kamu güvenliğinin sağlanması, mağdura verilen zararın giderilmesi amacıyla Denetimli Serbestlik, Türk Kızılayı ve Denizli Barosu ile protokol imzaladı.Denizli Denetimli Serbestlik ile Türk Kızılayı ve Denizli Barosu arasında...

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli Denetimli Serbestlik’ten iki kurumla iş birliği protokolü

Denizli’de, kamu güvenliğinin sağlanması, mağdura verilen zararın giderilmesi amacıyla Denetimli Serbestlik, Türk Kızılayı ve Denizli Barosu ile protokol imzaladı.

Denizli Denetimli Serbestlik ile Türk Kızılayı ve Denizli Barosu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi, toplumla iç içe olan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması amacıyla imzalanan protokol, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ile Türk Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Erdal Otçu, protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol çerçevesinde Denizli Barosu, denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan yükümlülere baro avukatlarınca, hukuk ile ilgili genel bilgiler, aile içi şiddet, işlenen suçun mağdurlar üzerindeki etkisi, hukuk okuryazarlığı gibi konularda seminer verilecek.

Türk Kızılay Denizli Şubesi ile imzalanan protokol kapsamında ise, ihtiyaç sahibi yükümlü, eski hükümlü ve birinci dereceden aile üyelerine ayni yardım yapılarak kişilerin desteklenmesi amaçlanacak.

Yapılan iş birliği protokollerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, “Denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülere hukuk bilgisi noktasında farkındalık oluşturmak, kişileri suçtan uzak durması noktasında önemlidir. Her ne kadar kişiler suç işlemiş olsa da cezalarını çektikten sonra topluma yeniden kazandırılmaları gerekir. Bu konuda tüm kurumlara düşen görevler olduğunu düşünüyorum” dedi.

Denizli Barosu olarak tüm vatandaşların olduğu gibi hükümlülerinde hukuki konularda bilgilendirilmelerinin önemli olduğunu belirten Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, hükümlülerin yeniden suça bulaşma noktasında önleyici bir faaliyet olacağını, imkanları doğrultusunda yardımcı olabileceklerini kaydetti.

İş birliği protokolünün önemli olduğunu dile getiren Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, “Kızılay olarak tüm vatandaşların olduğu gibi hükümlülerin ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine de kapılarımız açıktır. Ulaşabildiğimiz her ihtiyaç sahibine imkanlarımız doğrultusunda yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.