Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizi Olmayan Erzurum’da "Balık Şenliği" Düzenlendi

Deniz seviyesinden 2 bin metre yüksekte bulunan Erzurum’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından "4’ncü Balık Şenliği" düzenlendi.Erzurum’da, geleneksel hale getirilen balık şenliğinin 4’üncüsü düzenlendi. Havuzbaşı Kent Meydanında...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deniz seviyesinden 2 bin metre yüksekte bulunan Erzurum’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından "4’ncü Balık Şenliği" düzenlendi.
Erzurum’da, geleneksel hale getirilen balık şenliğinin 4’üncüsü düzenlendi. Havuzbaşı Kent Meydanında yapılan balık-ekmek şenliğinde yaklaşık 5 bin kişiye mangalda kızartılmış deniz balığı ve alabalık ücretsiz dağıtıldı. Balık ekmek almak için sıraya giren 7’den 70’e herkes, afiyetle balıklarını yedi. Uzun kuyrukların oluştuğu balık şenliğinde kimisi hastası için balık götürmek, kimisi de bedava balık yemek için şenliğe katıldı.
İZDİHAMA BARİYERLİ ÖNLEM
Balık ekmek almak isteyen vatandaşların izdihama yol açmaması için zabıta ekipleri tarafından bariyerli önlem alındı. Şenliğe yoğun katılım gösteren vatandaşlar, Erzurum’da balık şenliğinin yapılmasının çok farklı bir organizasyon olduğunu ifade etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, daha önce Palandöken Belediyesi tarafından 3 kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen balık ekmek şenliğini bu sene kendilerinin devraldığını belirterek, "Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’yle birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Fakültede üretilen balıkları halkımıza ikram ediyoruz. Çok güzel bir şenlik oluyor" dedi.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp da Türkiye’de balık tüketiminin Avrupa Birliği ülkelerinin çok altında, 7-8 kilogram civarında olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Erzurum’da yaptıkları araştırmada yıllık kişi başına balık tüketiminin 1,5 kilogram civarında olduğunu ve denizden 2 bin metre yükseklikte bir şehirde, balığı gündeme getirmek ve balığın konuşulması için böyle bir faaliyet başlattıklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.