Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denize akan arıtma suyu sağlığı tehdit ediyor

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Yayla Sahili’nde, atık su arıtma tesisinin suyunun denize boşaltılması nedeniyle denizde çevre kirliliği yaşanıyor.Atık Su Artıma Tesisi’nin faaliyete girmesinin ardından, tesiste arıtılan sular, boru...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Yayla Sahili’nde, atık su arıtma tesisinin suyunun denize boşaltılması nedeniyle denizde çevre kirliliği yaşanıyor.
Atık Su Artıma Tesisi’nin faaliyete girmesinin ardından, tesiste arıtılan sular, boru yardımıyla denizin 20 metre açığına verilmeye başladı. Ancak arıtmadan çıkan sular, deniz suyunu bulandırdı. Yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen duyarlı vatandaşlar, sahile giderek burada denize giren vatandaşları uyarıp, arıtma suyunun boşaltıldığı bölgede denize girmemelerini istedi.
Vatandaşlar, balıkçı barınağının sahilde tahribata sebep olduğunu belirterek, “Şuanda denize girebilecek sadece küçük bir plajımız var. Ancak geçtiğimiz yıl Yayla’ya bir arıtma tesisi yapıldı. Bütün evlerin kanalizasyonları bu tesise bağlandı ve orada temizleniyor. Ancak temizlenen su normal şartlarda en az 100-150 metre açığa boşaltılması gerekirken 20 metre açığa verilmiş. Burada denize girecek bir durum kalmamış. Deniz şu anda bulanık ve yosun da tutmaya başladı. Her taraf pislik içinde. Pis bir koku var. Özellikle geceleri kokudan geçilmiyor. Şu anda denize girenler de buradaki suyun koktuğunu söylüyorlar. Buraya bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Büyük bir sağlık tehdidi var. Komşularımızın çocukları rahatsızlandı. Ateş ve kusmadan dolayı hastaneye gitti" dedi.
Günü birlik tatil için Yayla Sahili’ne gelen başka bir vatandaş ise “İstanbuldan günü birlik tatil için geldik. Ama kötü bir koku ve pislik var. Bundan sonra da buraya gelmeyi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.