Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz turizminin başkenti Muğla

Dokuz deniz gümrük kapısı, iki uluslararası havalimanı ve bin 484 kilometre kıyı uzunluğu ile yıllık 4 milyon yerli ve 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla’nın deniz turizminde Türkiye’nin en önemli kenti olduğu açıklandı.Muğla’nın...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dokuz deniz gümrük kapısı, iki uluslararası havalimanı ve bin 484 kilometre kıyı uzunluğu ile yıllık 4 milyon yerli ve 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla’nın deniz turizminde Türkiye’nin en önemli kenti olduğu açıklandı.
Muğla’nın her türlü deniz sporlarına uygun koyları ve plajları ile önemli bir destinasyon olduğunu belirten Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, “Muğla deniz turizmi açısından Türkiye’nin bir numaralı kentidir. Gerek bin 484 kilometre kıyı uzunluğu ile 130’un üzerinde temiz koyu olması, 6-7 bin tekneye ev sahipliği yapması, günübirlik gezi tekneleri ile 25-30 bin kişinin taşınması Muğla’nın önemli avantajları. Bunun yanında Muğla’nın çevre iller ile olan bağlantı yollarının düzenli olması, iki uluslararası havalimanımız var, 9 deniz gümrük kapımız ile bütün bunları üst üste koyduğumuzda deniz turizmi açısından deniz turizminin başkenti Muğla’dır. Vatandaşlarımızın Muğla’yı tercih etmelerine neden olan haklı nedenleri bu saydığımız kategoriler” dedi.
“Yıl sonunda kötümser bir tablo ortaya çıkmaz”
Turizm sektörünün son yaşanan gelişmeler ışığında beklenenin aksine kötümser tablonun ortaya çıkmayacağı kanaatinde olduğunu belirten Çelik, “Bu benim şahsi düşüncem. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ilçelerimizi dolaşıyoruz. Sektörün temsilcileri ile görüşüyoruz. Bodrum’da bir Rus vatandaşı ile yaptığım sohbette bana ‘Rusya’da sonbaharda seçimler var. Eğer Putin seçimi alacak ise Rus halkının tatil alışkanlığı taleplerini karşılamalı’ dedi. Şu anda devletler arası ilişkilerde bir yumuşama var. Bu da bizim için genel pazar içinde yüzde 10’luk bir pay demek. Bizim ana pazarımız Avrupa. 2016 yılı sonu itibari ile çok da karamsar değiliz. İyimser bir tablonun ortaya çıkacağını bekliyoruz. Bahsedilen gibi çok büyük düşüşler, çok büyük kayıplar olmayacağını kanaatindeyim. Şu anda bir belirsizlik var. Bu belirsizlikten kaynaklanan bir takım yorumlar oluyor. Bunun uluslararası boyutu var, siyasi boyutu var. Mesela Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler konusunda bizim bir müdahale şansımız yok. Bizim müdahale edebileceğimiz konu Muğla’ya tatil için gelen bu insanları hizmet kalitesinden ödün vermeyelim fakat fırsatçılık da yapmamalıyız. Gelen insanlar Muğla’dan iyi anılar ile ayrılmalı. Biz bunu yaptığımız zaman kısa vadede hizmetimizi yapmış oluruz. Orta vadede de deniz turizmini daha üst seviyelere çıkaracak şekilde planlamalıyız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.