Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Kuvvetleri’nden Düzensiz Göçle Mücadeleye Tam Destek

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzensiz göçle mücadelede Sahil Güvenlik Komutanlığı’na destek faaliyetleri kapsamında göreve başlanan 11 Mart’tan itibaren 21 Mart’ta kadar geçen 10 günlük süre içerisinde toplam bin 794 göçmen...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzensiz göçle mücadelede Sahil Güvenlik Komutanlığı’na destek faaliyetleri kapsamında göreve başlanan 11 Mart’tan itibaren 21 Mart’ta kadar geçen 10 günlük süre içerisinde toplam bin 794 göçmen tespit edildi. Tespit edilenlerden toplam bin 48 göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi.
Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın düzensiz göçle mücadelesine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, göçmen faaliyetlerinde son dönemde yaşanan artış, kolluk kuvvetlerinin karada ve denizde icra ettiği yoğun faaliyetlere rağmen kapasitelerini aşmaya başladı.
EGE DENİZİ’NDE DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEYE DESTEK
Bu nedenle Sahil Güvenlik Komutanlığınca ’2692 sayılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu’ çerçevesinde yapılan destek talebine istinaden Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege Denizi’ndeki ’Düzensiz Göç ile Mücadele’ faaliyetlerine 11 Mart’tan itibaren modern karakol gemileri, deniz karakol uçakları, helikopterler ve keşif gözetleme sistemleri ile yoğun ve kesintisiz destek sağlanmaya başlandı.
Düzensiz göç olaylarında, Türkiye ana karasından Yunan adalarına intikal amacıyla mülteciler tarafından çoğunlukla süratli lastik botların kullanıldığına işaret edilen açıklamada, Ege Denizi’nin coğrafi özellikleri ve adalara intikal mesafelerinin çok kısa olması nedeniyle göçmenler tarafından kullanılan botların tespit edilmeleri ve engellenmelerinin güçleştiğine dikkat çekildi.
BELİRGİN BİR DÜŞÜŞ YAŞANDI
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının, coğrafi kısıtlamalara rağmen, üstün bir gayret ve özveri ile 7 gün/24 saat süreyle icra ettikleri faaliyetler sonucunda düzensiz göç olaylarında belirgin bir düşüş meydana geldiği gözlendi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzensiz göç ile mücadelede Sahil Güvenlik Komutanlığına destek faaliyetleri kapsamında göreve başlanan 11 Mart’tan itibaren 21 Mart’ta kadar geçen 10 günlük süre içerisinde toplam bin 794 göçmen tespit edildi, tespit edilenlerden toplam bin 48 göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi.
DENİZ KUVVETLERİ EGE DENİZİ’NDEKİ DRAMA KAYITSIZ KALMADI
Açıklamada, "Tarihi boyunca denizlerimizdeki hak ve menfaatlerimizin korunması için üzerine düşen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bugün de çevre denizlerimiz ile dünya denizlerinde icra ettiği görevlere ilave olarak Ege Denizinde yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayarak mavi vatanımızın savunmasına etkinlikle devam etmektedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.