Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz kumunda şifa arıyorlar

Mersin’in Erdemli ilçesinde vatandaşlar deniz kumunda şifa arıyor.Romatizmal ağrıları olanlar, dayanılmaz bel fıtığı ağrıları çekenler, eklem ağrıları bulunanlar doktor tavsiyesiyle 15-20 dakika sürelerle plajda kuma gömülerek şifa...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Erdemli ilçesinde vatandaşlar deniz kumunda şifa arıyor.
Romatizmal ağrıları olanlar, dayanılmaz bel fıtığı ağrıları çekenler, eklem ağrıları bulunanlar doktor tavsiyesiyle 15-20 dakika sürelerle plajda kuma gömülerek şifa arıyor. Kürekle açılan sıcak kuma giren vatandaşlar ağrılarından bir an önce kurtulmayı umuyor. Temmuz ayı ortalarında başlayan kuma gömülme mevsimi eylül ayı sonuna kadar sürüyor.
Ankara’dan kuma gömülmek üzere Erdemli’ye gelen Halime Koç, "Bacaklarımda, dizlerimde sorunlar var. Kuma girmeye geldim. Kuma girme mevsimi başladı. Faydasını gördüm, iyiyim şimdi. Herkese de tavsiye ediyorum. Allah’tan gelen şifa bu" dedi.
Hatun Göken de kumun diz ağrılarına iyi geldiğini ifade ederek, "Dizlerimizde ağrılar var. Romatizma ve başka ağrılar. Kumda şifa var dediler, kuma geldik yatıyoruz. Temmuz ayının 15’inden eylül ayının sonuna kadar kuma yatılabilirmiş. İnşallah faydasını göreceğiz. Bütün hasta olanlara, diz ağrıları olanlara öneriyoruz" diye konuştu.
Bel fıtığı ağrısı sebebiyle kuma gömülenlerden Alim Sevindik ise, "Doktorlarımızın ve arkadaşlarımızın tavsiyesiyle burada bulunmaktayız. Akdeniz sahilinin güzel kumlarında şifa aramaktayız. Bel ağrısı olanları, eklem ağrıları olanları Kocahasanlı sahiline bekliyoruz. Allah herkese şifalar versin" dedi.
Kumdan faydalanmayı umduğunu dile getiren Sevindik, "MR çektirdim doktorlar bel fıtığı olduğunu söyledi. Kayseri’ye de gittim, Adana’ya da. En sonunda doktorlar 20 dakika kadar kuma yatmamı önerdi. Sonra 1 saat kadar doğru biçimde yüzmemi söyleyip, en güzel fizik tedavisinin doğru yüzme olduğunu anlattılar. Biz de bu tavsiyeleri uygulamaktayız" şeklinde konuştu.
Aradıkları tedaviyi kumda bulduklarını anlatan vatandaşlar kuma gömülmenin dayanılmaz ağrıları bile dindirdiğini söylüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.