Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokratik Kongo’da Ebola’dan ölenlere güvenli defin

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Mbandaka şehrinde Kızılhaç gönüllüleri Ebola’dan ölenlerin güvenli bir şekilde gömülmeleri için çalışmalar yürütüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Mbandaka şehrinde Kızılhaç gönüllüleri Ebola’dan ölenlerin güvenli bir şekilde gömülmeleri için çalışmalar yürütüyor.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Kızılhaç gönüllüleri, Mbandaka kentindeki Bolenge mezarlığında Ebola’da ölen hastaların güvenli bir şekilde gömülmesi işlemlerini gerçekleştiriyor. Ebola’dan ölenlerin defin işlemlerinin güvenli şekilde yapılması, Ebola’nın yayılma riskini azaltmada kritik öneme sahiptir. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) "Viral Hemorajik Ateş" (VHFs) takım lideri Dr. Pierre Formenty, bu tür defin işlemlerinin toplulukları desteklemeye ve hastalığa müdahale operasyonlarına olanak sağlama konusunda önemini vurguladığını söyledi. Formenty, "İnsanlar Ebola’dan öldükten sonra da hala hastalığı bulaştırma riskleri vardır. Bu yüzden insanları güvenli bir şekilde defnederseniz insanlara bulaşma riskini azaltırsınız. Defin işlemlerinin aynı zamanda göreneklere uygun bir şekilde yapılması toplum açısından da önemlidir. Bu şekilde toplum ölülerinin ardından yasını tutabilir. Bunu yapmazsak, topluluk üzülür ve toplumla ilgili tüm salgın müdahale operasyonlarını engelleyebilecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Defin işlemlerini hem güvenli hem de göreneklere uygun bir şekilde yapmak önemlidir” dedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bu yıl 4 Nisan’dan 16 Mayıs’a kadar 25’i ölümle sonuçlanan toplam 45 Ebola vakası bildirilmiştir. Ebola virüsü taşıdığı tespit edilen 530’dan fazla hastanın takibi yapılıyor. Demokratik Kongo Sağlık Bakanlığı, WHO, Gavi, Médecins Sans Frontires, UNICEF ve diğer sağlık ortaklarının desteğiyle Ebola’dan etkilenen bölgelerde en kısa zamanda aşılama faaliyetleri yürütecek.

Batı Afrika’da 2014 yılında başlayan salgın nedeniyle 6 ülkede 11 binden fazla insan hayatını kaybetti. Hastalık 2016’nın başına kadar WHO tarafından resmen ilan edilmedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.