Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasiye sahip çıkarken hayatını kaybetti

Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı sokaklara dökülen vatandaşlardan Mahmut Eren’in kalbi heyecana dayanamadı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun kayınbiraderi Mahmut Eren bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.Balıkesir’de...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı sokaklara dökülen vatandaşlardan Mahmut Eren’in kalbi heyecana dayanamadı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun kayınbiraderi Mahmut Eren bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Balıkesir’de dün gece sabaha kadar kalkışma olaylarını protesto etmek için vatandaşlar Türk bayrakları ile sokağa çıktı. Gösterilere katılan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun kayınbiraderi Mahmut Eren’in kalbi heyecana dayanamadı ve kalp krizi geçirdi. Hastanede yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayan Eren’in cenazesi bugün Paşa Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme mezarlığında toprağa verildi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde bir açıklama yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Hepimizin başı sağolsun. Demokrasi şehitleri oldu, bunların bir kısmı kurşunlarla oldu, bir kısmı kalp krizi geçirerek oldu. Ama bu millet demokrasiye sahip çıktı. Seçilmiş olan hükümetine sahip çıktı. Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Ve millet kanunsuz yapılan bu çetevari müdaheleyi hür iradesi ile meydanlara çıkarak önüne geçti. Mahmut Eren de demokrasiye yapılan müdaheleyi protesto için meydanlara çıkmış ve oralarda bağırırken kalbi maalesef dayanamamış, kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ve bu girişimde şehit olan tüm demokrasi şehitlerini rahmetle bir kez daha anıyorum. Cenab-ı Allah bir daha bu tür işlerle bizleri bir daha karşılaştırmasın. Bir daha bu tür teşebbüslerin açılmamak üzere kapandığına inanıyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.