Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Konya’dan binlerce vatandaş destek verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “15 Temmuz başarılı olsaydı sadece FETO’nun köpekleri bu ülkeye sahip olmaz, onun tasmasının ipini elinde tutanlar bu ülkenin hakimi olurdu” dedi.Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler"...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Konya’dan binlerce vatandaş destek verdi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “15 Temmuz başarılı olsaydı sadece FETO’nun köpekleri bu ülkeye sahip olmaz, onun tasmasının ipini elinde tutanlar bu ülkenin hakimi olurdu” dedi.
Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler" mitingi Konya’da Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirildi. Mitinge Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, protokol üyeleri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Mitingde meydanı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz’un asla unutulmaması gereken büyük bir tarihi gün olduğunu söyleyerek, “O günün akşamı Pensilvanya’da ABD’nin kucağında oturan Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülen’in emir ve komutasına bağlı TSK içerisinde yuvalanmış, Mehmetçiğin elbisesini giymiş bir gurup FETÖ’cü terörist ve onlara eklemlenen bazı hainlerce, halkın vergileriyle alınan tanklar, helikopterler, uçaklar kullanılmak suretiyle büyük bir darbe teşebbüsüne kalkışılmıştır” dedi.
Darbe girişimi gecesi pek çok ilklere şahit olunduğunu aktaran Bozdağ, “İlk defa TSK’nın içinde yuvalanmış bugüne kadar din ve eğitim konularıyla kendini tanıtan bir yapının bir terör örgütüne nasıl döndüğüne, orduyu milletin ordusu olmaktan çıkarıp FETÖ’nün ordusuna nasıl dönüştürdüğüne, bu milletin evlatlarını anasına, babasına, ailesine acımadan nasıl kurşun sıkacak bir canavara dönüştüğüne ve Türk ordusunu nasıl etkisiz hale getirdiğine hep beraber şahit olduk. İlk defa Türkiye’nin cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunuldu. Bunlar Türkiye’nin lideri Tayyip Erdoğan’ı infaz edersek kimse sokaklara çıkma cesaretini gösteremez ve biz amacımıza kısa yoldan ulaşırız diye düşündüler. Plan rastgele değil düşünülmüş ince ince çalışılmış bir planı hayata geçirdiler” diye konuştu.
Bakan Bozdağ, TBMM’nin düşman işgalinde dahi bombalanmadığını ama bu hainlerin meclis çalışırken milletin kalbine, iradesine F16’lardan bomba yağdırdıklarını söyledi.
Darbeye karşı kendileriyle mücadele eder diye darbecilerin Özel Harekat’ı bombaladığını hatırlatan Bozdağ, "52 yavrumuzu şehit verdik. Yetmedi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı F16 jetleriyle bombaladılar. MİT’i devletin binalarını bombaladılar. Halkın üzerine tankları sürdüler, tankın altında şehit olan kardeşlerimiz, yaralanın evlatlarımız oldu. MİT’e saatlerce saldırdılar. Emniyet binalarına, jandarmaya saldırdılar” şeklinde konuştu.
12 mart muhtırasının mecliste okunduğunu hatırlatan Bakan Bozdağ, “Meclis başkanı okuttu, milletvekilleri yerlerine oturdular. Kafalarını aşağı dikip muhtırayı onursuzca dinlediler. O gün meclis öyleydi ama bugün bombaların altında çalışan ve ölüme meydan okuyan bir meclise şahit olduk. Başbakanımızım, siyasilerimiz, MHP’nin Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye, CHP’nin Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Meclise grubu olmayan siyasi partiler, beraber dik durdular. Sayın Cumhurbaşkanımızın infaza gidiyorlar. Önündeki alternatifler ne? Bu FETÖ’nün köpekleri havlıyor. Şunu şunu yapması lazım. Ölmediğini, öldürülmediğini duyduğu zaman gözü faltaşı gibi açılıyor. Belli ki öleceği-öldüreceği vakti bu alçaklara söylemişler. Öldüğünde televizyonlarda ne konuşacaklar ölmezse ne konuşacaklar hepsini ezberletmişler” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece ölümü göze aldığını ifade ederek Bozdağ, “Bakın sayın cumhurbaşkanımızın önünde ne yol var. Kaçabilir mi? saklanabilir mi?, Pazarlık yapabilir mi?, Başka bir ülkeye sığınabilir mi? O da mümkün bir ihtimal ölümü göze alabilir. Yanında torunları ve ailesi var. Kendine bir şey olacak ama onlara da bir şey olacak. Peki Türkiye’nin lideri Cumhurbaşkanımız ne yapıyor? Önce televizyonlara çıkıp, halkın gücünden daha büyük bir güç tanımıyorum. Milletimi meydanlara davet ediyorum dedi. Darbecilere meydan okudu. Arkasından ölüme uçmaya ölmeye adeta karar verdi çünkü hava sahası FETÖ’nün teröristlerinin kontrolünde. Havaalanları onların kontrolünde ve uçağa bindi İstanbul’a gelmeye ölmeye karar verdi. Şimdi Türk milleti ölmeye karar vermiş lider gördüğü zaman gözünü kırpmadan daima ölüme koşmuştur” açıklamasında bulundu.
15 temmuz 2016’yı unutmamak ve unutturmamak gerektiğini vurgulayan Bozdağ şöyle devam etti:
“O gece darbe teşebbüsü oluyor. Batı suskun ABD suskun herkes ne olacak kim kazacak ona bakıyorlar. Herkes ne olacak kim kazanacak ona bakıyorlar. Millet sokağa çıkıp demokrasiye hukukun üstünlüğüne milli iradeye sahip çıkıp halkın gücü tankın gücünü halt edince millet zafer kazanınca kısık seslerle konuşmaya başladılar. Siz konuşturdunuz onları. Yoksa uykuya yatacak sabahleyin kucaklarında büyüttükleri bu canavarlara olağanca desteği vereceklerdi. Ama siz onların rüyalarını kabusa çevirdiniz. Onların hedeflerini yok ettiniz. Sadece bugünü değil, geleceğini de kurtardınız. Bu Türk milleti ilk defa kurtuluş savaşından buyana böylesi bir birlik ruhuna sahip oldu. Sağcı, solcu, ileri geri hangi düşüne olursa olsun. Herkes demokrasiye hukukun üstünlüğüne, milli iradeye sahip çıkma bilinciyle meydanlara indi.”
“15 Temmuz başarılı olsaydı sadece FETO’nun köpekleri bu ülkeye sahip olmaz, onun tasmasının ipini elinde tutanlar bu ülkenin hakimi olurdu” diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye istikrarını ve istikbalini kaybeder ve bir manda yönetimine adeta girerdi bambaşka olurdu. Her olayda Türkiye’nin çıkarları değil bu darbeyi yaptıranları çıkarları esas alınırdı. Türkiye’nin rejimi değişir, FETÖ’nün daha doğrusu onu kullananların ön gördüğü bir rejim gelirdi. Dinde Avrupalıların istediği anlamda reformu din adına bu adamlara yaptırırlardı, bambaşka şeyler ortaya çıkardı. Doğu ve Güneydoğu’da Suriye’nin, Irak’ın kuzeyinde yaptıkları gibi bin yıldır kardeş olduğumuz Kürtlerle aramazı nifak sokup ülkemizi bölmüşlerdi. Alevi- Sünni, Kürt- Türk bu millet birbirine düşer ve iç çatışma olurdu. Siz bölünmeyi, rejim değişikliğini, kardeş kavgasını, dinde reformu önlediniz, bu millete, bu ülkeye yapılacak nice kötülükleri siz önlediniz. Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz’a asla unutmayacağız, unutturmayacağız ki bir daha böyle 15 Temmuzlar yaşanmasın. Artık askeri darbelerin olmayacağı bir sistem kurmak bizim namus borcumuzdur. Allah’ın izniyle bunun gerekleriyle ilgili adımlarını atıyor atmaya da devam edeceğiz. Sistem darbeci üreten, darbe üreten sistemden çıkacak. O nedenle YAŞ’ın yapısına müdahale ettik. O nedenle kuvvet komutanlarını Milli Savunma Bakanlığı’na bağladık. O nedenle Milli Savunma Üniversitesi kurduk. Demokrasimiz güçlü olsun, milletin iradesi tehlike ve tehdit altına girmesin diye adımlar attık” ifadelerini kullandı.
Miting daha sonra Yenikapı Meydanı’ndaki liderlerin konuşmasını izleyerek devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.