Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi şöleni Antalya’da kaldığı yerden devam ediyor

Antalya’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar "demokrasi nöbetini" 25. günde de sürdürdü. Antalya’da devam eden demokrasi...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrasi şöleni Antalya’da kaldığı yerden devam ediyor
Antalya’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar "demokrasi nöbetini" 25. günde de sürdürdü. Antalya’da devam eden demokrasi nöbetinde konuşan Antalya Valisi Munir Karaloğlu, meydanlarda yeni bir sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.
Demokrasi nöbetine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve çeşitli STK’ların temsilcileri katıldı.
Sümer Ezgü’den türkü şöleni
Türk Halk Müziği’nin ünlü sanatçılarından Sümer Ezgü, demokrasi nöbetinin 25. gününde sahneye çıktı. Ünlü sanatçı yaklaşık 40 dakika sahnede kalırken, unutulmaz türkülerle Antalyalıları coşturdu. Demokrasi nöbetine gelen Antalyalılar ise, sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik etti.
“Meydanlarda yeni bir millet sözleşmesini imzaladık”
İstanbul Yenikapı’da tarihi not düşülecek yeni bir başlangıcı yaptıklarını ifade eden Antalya Valisi Munir Karaloğlu, “Meydanlarda yeni bir millet sözleşmesini imzaladık. Bu yaşadıklarımız 15 senedir doğum sancısını çektiğimiz yeni Türkiye’nin doğumudur. Yeni Türkiye hayırlı uğurlu olsun. Millet var oldukça değerlerimize sahip çıkacağız. Ondan hiç şüphem yok. Liderimiz başkomutanımız cumhurbaşkanımız bitti diyene kadar bitmeyecek demiştik. Kendisi de nokta değil virgül koyuyoruz dedi. Noktayı da inşallah Çarşamba günü koyacağız” dedi.
“Türkiye kurulan oyunların oyuncusu olmayacak”
15 Temmuz karanlık gecesinden 16 Temmuzun aydınlık gününden sonra yaşanan olayların şok önemli olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Ülkemiz, vatan ve belki de dünya için çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Biz ona tanıklık ediyoruz. Bir tarih yazılıyorsa onu da Türk milleti yazıyor. Bundan sonraki amacımız bu birlik ve beraberliğimizi geleceğe taşıyarak daha çok çalışmak, daha çok üretmek, Türkiye’yi arzu ettiğimiz yere taşımak. Ne diyoruz artık Türkiye kurulan oyunların oyuncusu olmayacak. Dünyada oyun kuran bir devlet ve millet olacak. Bunu da daha çok çalışarak ve üreterek gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.