Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi şehidinin adı kayyum atanan yurda verildi

İstanbul’da cuntacı askerlerin darbe girişimine karşı yapılan protesto gösterilerinde tank altına kalarak şehit olan Hüseyin Kısa’nın adı kayyum atanan yurda verildi.Tokat’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da cuntacı askerlerin darbe girişimine karşı yapılan protesto gösterilerinde tank altına kalarak şehit olan Hüseyin Kısa’nın adı kayyum atanan yurda verildi.
Tokat’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağladığı öne sürülen 13 özel okul ve 4 şirketten sonra Zile ilçesinde bulunan bir öğrenci yurduna kayyum atandı. Tokat Sulh Ceza Hakimliği tarafından Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 133/1 maddesi gereğince kayyum atanan yurdun çatı katında yapılan aramada ise önemli bazı bilgi ve belgelere rastlandığı öğrenildi. Sefa Öğrenci Yurdu’nun adı ise “15 Temmuz Şehidi Hüseyin Kısa Yurdu” olarak değiştirildi.
İstanbul’da bir atölyede çalışan Hüseyin Kısa (28), darbe girişimi dolayısı ile düzenlenen protesto eylemleri sırasında tankın altında kalan bir kadını kurtarmak isterken takın paletlerine gömleğinin takılması sonucu şehit olmuştu. Şehidin geride gözü yaşlı eşi ile 2 yaşındaki kızı kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.