Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi şehidinin adı FETÖ’nin el konulan okulunda yaşayacak

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Zekeriya Bitmez’in adının verildiği Şehit Zekeriye Bitmez İmam Hatip Ortaokulu eğitim-öğretim yılına başladı. Okulun ilk gününde Bitmez ailesi ile birlikte okulu ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Zekeriya Bitmez’in adının verildiği Şehit Zekeriye Bitmez İmam Hatip Ortaokulu eğitim-öğretim yılına başladı. Okulun ilk gününde Bitmez ailesi ile birlikte okulu ziyaret eden Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Milletten çaldıkları ve oluşturdukları tüm mal varlıkları asıl sahibi olan milletimize geri dönmüş oldu” dedi.
FETÖ’nün darbe girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Malatya’da örgütle bağlantılı 33 kuruma el konuldu. Bunlardan biri olan Selçuklu Mahallesi’ndeki FETÖ’nün okuluna darbe gecesi İstanbul’da hainler tarafından şehit edilen Zekeriya Bitmez’in ismi verildi. Bugün 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başlayan Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu’na Vali Mustafa Toprak, Bitmez ailesi ile birlikte ziyarette bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Toprak, ülkenin iç savaşa götürülmek istendiği 15 Temmuz gecesinde Zekeriye Bitmez’in İstanbul’da hainler tarafından şehit edildiğini hatırlatarak, “Millet olarak bu üzüntüyü, travmayı gönlümüzde yaşıyoruz” dedi.
15 Temmuz’da ihanet çetesinin ülkenin bekasını ortadan kaldırma girişimini hep beraber ibretle izlediklerini kaydeden Toprak, “Bu hain girişimi ortaya koyanların emellerini kursaklarında bırakacak şekilde milletimizin gücü ile dirayeti başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız el birliği ile mücadele ettik. Bu bertaraf etme içerisinde şüphesiz ki Zekeriya Bitmezler gibi 241 tane kardeşimiz bu ülkenin bekası için tankların, topların, tüfeklerin altında can verdi, şehit oldu” diye konuştu.
FETÖ/PDY’nin insanların dini inançlarını istismar ederek her türlü hilekarlığı ve hırsızlığı yaptığını dile getiren Toprak, örgütün devletin içine sinsice girerek ülkeyi parçalamak için harekete geçtiklerini söyledi. Toprak, “Ülkemizin değerleri ile ordumuzun şerefli askerleri içerisine giren hainlerin kullanması ile milletimizin, ordumuzun silahını milletin üzerinde kullandılar” dedi.
Darbe girişimi sonrasında Kanun Hükmünde Kararnameler ile FETÖ’ye ait dershaneler, okullar, sağlık tesisleri ve şirketlere el konulduğunu hatırlatan Toprak, “Milletten aldıkları hırsızlık malları, tüm donanımlar, paralar tekrar milletimizin aslına döndü. İçinde bulunduğumuz bu eğitim yuvasını da maalesef bu terör örgütü istismarın yapılmasında en üst nokta olarak kullanmışlar. Ve istismarı arttırmışlar, geliştirmişler. Ama sonunda ibretliktir ki milletten çaldıkları ve oluşturdukları tüm mal varlıkları asıl sahibi olan milletimize geri dönmüş oldu” şeklinde konuştu.
Vali Toprak, “Bu hainlerin yapmış oldukları ihanetin karşısında şehit Zekeriya Bitmez kardeşimizin ismini yaşatmak üzere ibretlik olarak burayı da 32 derslikli Battalgazi Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim-öğretim yılına açtık. Bu vesile ile ben tekrar şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Vali Toprak, 15 Temmuz sürecinden sonra Malatya’da FETÖ’ye ait toplam 33 kuruma el konulduğunu ve bunların bazılarının Vakıflar Genel Müdürlüğü, bazılarının ise Milli Eğitim Bakanlığı’na devrinin sağlandığını sözlerine ekledi.
Zekeriya Bitmez’in eşi Serpil Bitmez ise, ailece bugün çok gururlu olduklarını söyleyerek, “Hem şehit olması hem de isminin göz önünde olan bir okula, FETÖ’nün okuluna verilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Artık çocuklarının beyinleri yıkanmadan bir eğitim verilecek buralarda” dedi.
Acılı eş Bitmez, Türkiye’nin de Suriye, Irak gibi olmaması için herkesin elinden gelen mücadeleyi göstermesini istedi.
Zekeriya Bitmez’in büyük oğlu Kadircan Bitmez ise, bugünün kendileri için büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, “Buralarda yılan gibi yuvalanmışlardı. Bizim gençlerimizin beyinlerini yıkayarak bu vatana ihanet ettiler. 15 Temmuz’dan sonra buraların asıl sahiplerinin eline geçmesinden sonra vatanını, milletini seven bireyler yetişecektir” diye konuştu.
Babasının isminin verildiği okulun İmam Hatip Okulları arasında en iyisi olacağını söyleyen Kadircan Bitmez, “Burada yetişen çocuklar bu tabelada ismi yazan şehidimiz gibi vatanı için canını seve seve verecek şekilde yetişecektir” dedi.
Bitmez’in küçük oğlu Muhammet Buğra Bitmez de kendilerine bu gururu yaşatan yetkililere teşekkür ederken, kızı Feride Bitmez, “Babam benim her zaman kahramanımdı, kendisi ile gurur duyuyorum. Allah bizleri de ona layık bir evlat nasip etsin” diye konuştu.
Daha sonra okul binasını gezen Vali Toprak ve Bitmez ailesi, incelemelerde bulundular. Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın da hazır bulunduğu inceleme sonrasında hep birlikte okul tabelasının önünde fotoğraf çekinildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.