Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi şehidi son yolculuğuna uğurlanıyor

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde (eski Boğaziçi Köprüsü) açılan ateş sonucu ağır şekilde yaralanan ve dün gece şehit olan 35 yaşındaki işçi Cengiz Hasbal, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.15 Temmuz Cuma...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde (eski Boğaziçi Köprüsü) açılan ateş sonucu ağır şekilde yaralanan ve dün gece şehit olan 35 yaşındaki işçi Cengiz Hasbal, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.
15 Temmuz Cuma günü akşam TSK içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca yapılmaya çalışılan darbe girişimine tepki göstermek için Boğaziçi Köprüsü’ne giden Hasbal, cuntacıların kurşunlarıyla ağır şekilde yaralanmış, tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen dün gece 19 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit olmuştu. Hasbal’ın cenazesi, bugün Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile Küplüce Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Şehidin naaşı, evinde alınan helalliğin ardından Üsküdar Küplüce’deki Saray Camii’ne getirildi.
Şehidin babası Ahmet Hasbal, "Vatan için şehit oldu. Ne mutlu biz onların babasıyız, yakınlarıyız. Mekanları cennet olsun" diye açıklama yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.