Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi nöbetleri bugün sona erdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "İkinci bir emre kadar meydanlardan çekilmiyoruz" açıklamasıyla devam eden demokrasi nöbetleri bugün sona erdi. Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Erdoğan, "Bu akşam demokrasi nöbetlerine...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "İkinci bir emre kadar meydanlardan çekilmiyoruz" açıklamasıyla devam eden demokrasi nöbetleri bugün sona erdi. Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Erdoğan, "Bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyuyoruz, çarşamba gecesi demokrasi nöbetine nokta koyacağız" demişti.
Demokrasi Nöbeti 25. Gecesini Bugün son kez Zeytinburnu kent meydanında toplanan vatandaşlarla sona erdirdi. Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği demokrasi nöbetinin son gününe katılım oldukça fazlaydı.Kent meydanını dolduran halk , hep bir ağızdan slogan atarak çalınan şarkılara eşlik ederek , ellerindeki Ay yıldızlı bayraklarıyla son kez kalkışmaya olan tepkilerini dile getirdi.Vatandaşlar çeşitli pankartlarla meydandaki son nöbete katılırken ,tekbirler getirildi.Koro halinde idam isteriz nidalarının altıldığı son demokrasi nöbetine katılımın yoğunluğu gözlerden kaçmadı.
“Türkiyede Gönüller birbirine ısınmaya başladı”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın bu son nöbete dair şu şekilde görüşlerini bildirdi : “ 15 Temmuz gecesinden bugüne kutsal bir direnişin içerisinde aktif olarak , rol aldınız.Zeytinburnu 15 temmuz meydanını şenlendirdiniz.Cumhurbaşkanımızın , Başkomutanımızın yanında saf tuttunuz,milli iradenize , kendi iradenize sahip çıktınız.Buradaki varlığınız ve 7 Ağustos’daki Yenikapı’daki varlığınız , dünya tarihini değiştiren çok önemli olayların başında geliyor.5 milyon kişi Demokrasi ve Şehitler mitingi için biraraya geldi.Milyonların gönlü ve duası da 7 Ağustos’da Yenikapıda oldu. 25 akşam burada oldunuz ama her şeyden önemlisi 15 Temmuz gecesi silahlara karşı yürüdünüz, gönlünüzü siper ettiniz.Zeytinburnu’nun o gece tarihini baştan yazan ve 240 şehit içinden semtimizden olan tarihimize ve Türkiye tarihine , Zeytinburnu tarihine adı altın harflerle yazılan Adil Büyükcengiz , Şuayip Seferoğlu , Sait Ertürk , Musrafa Canbaz şehilerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Ayrıca Davut Ala , Muhammed İshak ,Abdullah Kışan gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum.
Türkiye’de gönüller yakınlaştı.Hangi kesimden olursa olsun, hangi partili olursa olsun gönlü insanımızın birbirine ısınmaya başladı.Bu Cenab-ı Hakkın bir nimetidir.Bu nimete şükretmemiz ve bu yolda ısrarlı bir şekilde yürümemiz gerekiyor.“ dedi.
Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın konuşması ardından 15 Temmuz şehitleri için kur’anı kerim okundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.