Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Demokrasi nöbetinde’ kan bağışı yaptılar.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlar kan bağışında bulundu. Giresun Kızılay Kan Merkezi tarafından demokrasi nöbetinin aralıksız olarak sürdürüldüğü...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 01:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 01:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Demokrasi nöbetinde’ kan bağışı yaptılar.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlar kan bağışında bulundu. Giresun Kızılay Kan Merkezi tarafından demokrasi nöbetinin aralıksız olarak sürdürüldüğü meydanda düzenlenen kan bağışı kampanyası Espiye ilçesinde de yoğun ilgi gördü.
"Kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamın da Espiye’de bir gece 45 ünite kan bağışı yapıldı.
Darbeye karşı demokrasi nöbetinin tutulduğu Espiye’de akşam saatlerinde meydanda toplanan vatandaşlardan kan bağışına yoğun ilgi olduğunu belirten Dr.Bülent Karadeniz, bir gecede 45 ünite kan bağışı yapıldığını söyledi.
Sıcakların artması ile birlikte kan bağışlarında düşüşlerin yaşandığını belirten Karadeniz, “ halkın kan bağışına olan ilgisinin Kızılay’ın yapmış olduğu eğitim çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını korudu. Hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli artıyor ve buna bağlı olarak kanın da sürekli bir ihtiyaç olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oluyor” dedi.
Öte yandan ilçede görev yapan din görevlileri tarafından da her gece demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim okunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.