Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi nöbetinde kadınlar meydanlarda

Binlerce İzmirli, darbe kalkışmasının 5. gününde de alanları doldurdu. Kadınların yoğunlukta olduğu demokrasi nöbetinde gözyaşları içinde konuşan Fatma Sekmen isimli vatandaş, “O subaylar, albaylar okumuşlar ama adam olamamışlar”...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Binlerce İzmirli, darbe kalkışmasının 5. gününde de alanları doldurdu. Kadınların yoğunlukta olduğu demokrasi nöbetinde gözyaşları içinde konuşan Fatma Sekmen isimli vatandaş, “O subaylar, albaylar okumuşlar ama adam olamamışlar” dedi.
Cuma akşamından bu yana darbe kalkışmasına karşı demokrasi nöbeti tutan binlerce İzmirli, bugün de Konak Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbeye karşı tek yumruk oldu. Demokrasi nöbetinde, kadınların darbecilere karşı tepkileri de dikkat çekti. Bazı kadınlar “İdam isteriz” sloganları attı, bazıları darbecilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğunu söyledi. Fatma Sekmen isimli vatandaş ise, gözyaşları içinde darbecilere sert tepki gösterdi. Konuşmasında gözyaşlarını tutamayan Fatma Sekmen, “O subaylar, albaylar okumuşlar ama adam olamamışlar. Vatan hainleri onlar. Yazıklar olsun. Bizim içimiz yanıyor. Bir avuç toprak onlara nasip olmasın. Bu ülkenin toprağı onlara nasip olmasın. Ben uykusuz kapının önünde oturdum. Bayrağıma laf edenlere laf ettirmiyorum. Bu bayrak bizimdir, bu vatan bizimdir. Kimse bu vatana el uzatamaz. Başbakanımıza el uzatamaz. Cumhurbaşkanımıza laf söyleyemez” diye konuştu.
“Başkomutan emretti, kadınlar olarak buradayız”
Mümine Bingöl isimli kadın, “Bizi bu FETÖ’cüler dostluktan sildiler, silsinler. Öyle vatan haini olacağımıza hiç yaşamayız daha iyi. Allah onları kahretsin. Onlar askerimize polisimize el kaldırdılar” derken, Hacer Bulut ise şunları söyledi:
“Başkomutan emretti, kadınlar olarak buradayız. O ‘evinize gidin’ diyene kadar da nöbete devam edeceğiz. Akşama kadar çalıştık, sabaha kadar da burada nöbetteyiz. Başkomutanım rahat ol arkandayız. Dik dur eğilme, bu millet seninle.”
Öte yandan, demokrasi nöbetinde meydana kurulan dev platformda İzmir’in meşhur efeleri sahneye çıkarken, haberler de vatandaşlara izlettirildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün de bulunduğu demokrasi nöbeti, bugün de sabah saatlerine kadar sürecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.