Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi nöbetinde Gaziantep ve Suriyeli gazetecilerden anlamlı destek

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) yönetim kurulu ile Suriyeli gazeteciler, Gaziantep Demokrasi Meydanında darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tuttu.Demokrasi nöbetinde nöbet sırası dün Gaziantepli ve Suriyeli gazetecilerdeydi. Gaziantep Basın...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) yönetim kurulu ile Suriyeli gazeteciler, Gaziantep Demokrasi Meydanında darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tuttu.
Demokrasi nöbetinde nöbet sırası dün Gaziantepli ve Suriyeli gazetecilerdeydi. Gaziantep Basın Cemiyetinin organizasyonuyla, Demokrasi Meydanında toplanan Gaziantepli ve Suriyeli gazeteciler, birlik ve beraberlik pozu verdi, Türk bayraklarıyla halkı selamladı.
Demokrasi nöbetinde konuşan Gaziantep Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesinden bu yana çok önemli bir sınav verdiğini söyleyerek, "15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişine karşı tüm Türkiye gibi Gaziantep’te yaşayan Suriyeli gazeteci dostlarımızla birlikte nöbet sırası Gaziantep Basın Cemiyet olarak bizdeydi. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen, askeri vesayetten kurtulmamak için Suriye’de ihtiyaç duyulan demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunu bilen Suriyeli gazeteciler, Türkiye’nin vermiş olduğu sınavın ve Türk medyasının duruşunun çok değerli ve kıymetli olduğunu gördüler. Biz başaramadık siz başardınız diyerek nöbete destek verdiler. Bundan dolayı hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
"Türk milleti destan yazdı"
"Ülkemize yapılan darbe teşebbüsünü kabul etmek mümkün değildir" diyen Kurt, "FETÖ-Paralel devlet yapılanması asker içerisindeki uzantılarını kullanarak, bir gecede ülkede terör estirdi. İki yüze aşkın vatandaşımız, polisimiz, askerimiz şehit düştü. Binlerce yaralımız var. Bu kayıplarımızın yanında tek kazancımız demokrasi oldu. Millet dik durarak darbecilere, tanka, tüfeğe dur diyerek kazandı. Askeri üniforma giymiş cuntacı teröristler kaybetti. Tarih Türk milletinin bu destanını yüzyıllar geçse de unutmayacak. 15 Temmuz gecesi ülkemizle, vatandaşlarımızla ve milletimizle bir kez daha gurur duyduk" ifadelerini kullandı.
Suriyeliler: "Bu mücadelenizi imrenerek izliyoruz"
Nöbete katılan Suriyeli gazetecilerde, Suriye ve Türk Bayraklarını birlikte taşıyarak, demokrasi mücadelesine destek oldu. Suriyeli gazeteciler, "15 Temmuz gecesinden bu yana Türk halkının verdiği mücadeleyi imrenerek izliyoruz. Doğrusu biz bu mücadeleyi Suriye’de başaramadık. Ama Türk halkı başardı. Türkiye bize kapılarını açtı. Türkiye’ye minnettarız. Türk devletine ve milletine borcumuz var. Bu zor günlerde demokrasi nöbetine bizde katılarak, Türk halkının yanında olduğumuzu göstermek istedik. Türk halkı bizim kardeşimizdir. Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir. Bu nöbet ne kadar devam edecekse, bizde sonuna kadar buradayız" diye konuştu
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.