Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi nöbeti 19’uncu gününde

CHP tarafından 4 Ağustos’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge AK Parti İl Başkanı Bülent Delican katılacaklarını yinelerken, vatandaşlar da gövde gösterisi için orada olacaklarını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 02:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 02:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrasi nöbeti 19’uncu gününde
CHP tarafından 4 Ağustos’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge AK Parti İl Başkanı Bülent Delican katılacaklarını yinelerken, vatandaşlar da gövde gösterisi için orada olacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Tüm yurtta olduğu gibi İzmirliler de ellerinden bir an olsun bırakmadıkları Türk bayrakları ile FETÖ’nün darbe girişimini protesto etmeye devam etti. Konak Meydanı’nda tek yürek olan İzmirliler kimi zaman darbe karşıtı sloganlar atarken, kimi zaman da yaktıkları meşalelerle tepkilerini gösterdi.
Tekbirleri hep bir ağızdan getiren vatandaşlar, "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarına da cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti. CHP’nin düzenleyeceği mitingde İzmirliler olarak gövde gösterisi yapacaklarını belirten vatandaşlar, “İnşallah orada olacağız. Vatanımız hainlerden korumak için hep beraber meydanda olacağız. Birlik zamanı tabii ki orada olacağız. Güçlü bir Türkiye devleti olduğumuzu göstermek zorundayız. Zorundayız değil zaten öyleyiz. Bunu da meydanlara baktığınız zaman ne kadar güçlü olduğumuzu bütün dünyaya göstermiş bulunuyoruz” dedi.
Almanya ve Fransa’dan demokrasi nöbetine
Almanya ve Fransa’dan demokrasi nöbeti tutmaya geldiklerini belirten Sude Demir ve Yusuf Yıldırım ise “Biz vatanımızı korumaya geldik. Recep Tayyip Erdoğan seni çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.
Bazı vatandaşlarsa CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ücreti konusunda esnek davranmadığını savunarak tepki gösterdi.
“Kendi mitinglerinde otobüsler ücretsiz”
CHP’nin mitingine tepki olarak katılmayacağını dile getiren İsa Korkmaz isimli vatandaş ise şunları söyledi:
“Ben orda olmayacağım. Yaklaşık 20 gündür buradayız. Otobüslerin hiç biri ücretiz değil. Buradan Aziz Kocaoğlu’na öncelikle şahit oldum burada n çok davet gitti. Biz burada hiçbir toplu taşımanın ücretsiz olduğuna şahit olamadık. Ama yarın ki kendi mitinglerinde ücretsiz. Burada da demokrasi nöbetine katılabilirlerdi, davet de edildiler. Ben bu nedenle tepki olarak katılmayacağım. Biz 20 gündür buradayız. Yaka köyünde ikamet ediyorum, gitmek zor oluyor ve bazı günler iş yerinde kalıyorum. Ama bakıyorsunuz her reklam panosunda var ücretsiz diye. O zaman buradakiler İzmir vatandaşı değil miydi? Biz İzmir vatandaşı değil miyiz. Kendi toplantıları olduğu zaman altında yazıyor toplu taşımaların tamamı ücretsiz. Biz ilk geceden beri buradayız. İkinci günden beri ikram destekleri AK Parti’nin 8 belediyesi ve birkaç sivil toplum örgütü dışında kimseyi göremedik.”
CHP mitingine katılacak
Platformdan meydandaki halka seslenen AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, ilk günden beri nöbeti bırakmadıkları için İzmirlilere teşekkür etti. Perşembe günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı mitingde olacaklarını ifade eden Delican, “CHP’den davet aldınız mı diyorlar, demokrasinin daveti olmaz” diyerek alandaki herkesi 4 Ağustos’taki “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” katılmaya çağırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.