Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi Meydanı Suriyeli Ressam’ın fırçasıyla renklendi

Suriye’deki iç savaştan Türkiye’ye sığınan Ressam Prof. Dr. Abdülseddal El Hani, Recep Tayyip Erdoğan’ın dev portresini yağlı boya ile yaparak, Elazığ’da demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Demokrasi Meydanı’na astı.Suriyeli 50 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’deki iç savaştan Türkiye’ye sığınan Ressam Prof. Dr. Abdülseddal El Hani, Recep Tayyip Erdoğan’ın dev portresini yağlı boya ile yaparak, Elazığ’da demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Demokrasi Meydanı’na astı.
Suriyeli 50 yaşındaki Ressam Prof. Dr. Abdulseddal El Hani, 5 çocuğuyla birlikte 1 yıl önce ülkesindeki iç savaş nedeniyle yaşadığı Deyrizor kentinden çıkarak, Elazığ’a geldi. 1 yıldır Elazığ’da yaptığı resimler ve devletin verdiği desteklerle yaşamını sürdüren El Hani, FETÖ/PDY’nin başarısız 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’ye teşekkür etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev bir portesini yapma kararı aldı.
Dev resim, Demokrasi Meydanı’na asıldı
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan da destek alan El Hani, oğlu Abdullah ve kendisi gibi Suriye’den Elazığ’a gelen öğrencisi Hamza Elim Hemid’in yardımıyla 10 günde 3 metre büyüklüğünde Erdoğan’ın portresini yaptı. Prof. Dr. El Hani tarafından tamamlanan porte, daha sonra meydana asıldı.
Türk halkının kendilerini kabul ettikleri için bir teşekkür borçları olduğunu ifade eden El Hani, bu borcu ödemek için böyle bir tablo yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgisini dile getiren El Hani, “Türkiye halkı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı ve reis olarak bizde tüm İslam ümmetinin lideri olarak görüyoruz. Onun için bizde ona destek oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgimiz bu süreçten önce geliyor” dedi.
"Sevgimizi resim diliyle ifade ettik"
Darbe girişiminin başarısız oluşundan sonra çok sevindiklerini aktaran El Hani’nin öğrencisi Hamza Elim Hemid ise, “Bu sevinci dilimizle ifade edemiyoruz. Çünkü Türkçe bilmiyoruz. Bizim bu sevincimizi ifade etmemiz gerekiyordu. Bunu resim diliyle yapmayı düşündük. Resim dili evrenseldir. Bizim de böyle bir şey aklımıza geldi ve fikrimizi bu şekilde resme döktük. Darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanının televizyonlara bağlanıp millete sokağa çıkın demesini ardından en büyük sevgi göstergesi milletin sokağa çıkışı oldu. Bu bizim için de bir göstergeydi. Millet cumhurbaşkanını çok seviyor. Onu teslim etmeyeceklerini de herkese gösterdiler” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.