Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi gazisi gurbetçi: “Bugün olsa yine karşı koyarım”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında darbecilerin kullandığı helikopterin açtığı ateşle vurulan Şükrü Mutlu’yu hastanede ziyaret etti.Almanya’nın Köln...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında darbecilerin kullandığı helikopterin açtığı ateşle vurulan Şükrü Mutlu’yu hastanede ziyaret etti.
Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan ve 15 Temmuz’da tatil için Türkiye’de bulunan Şükrü Mutlu, Ankara’da binlerce vatandaş gibi FETÖ’cü darbecilere karşı koymak için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gitti. Mutlu, daha sonra çatışmaların yaşandığı Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne geçerek tanklara karşı koydu. Helikopterden açılan ateşle ağır yaralanan Mutlu, ambulansların geçişine izin verilmemesi üzerine meydandaki vatandaşlar tarafından Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Üç gün komada kaldıktan sonra yoğun bir tedaviyle kendisine gelen Mutlu’yu YTB Başkanı Kudret Bülbül hastanede ziyaret etti.
Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Mutlu, “Öyle bir ateş açtılar ki, karşılarında sanki düşman vardı. Ambulansların yaralıların olduğu yere girmesine bile izin vermiyorlardı” dedi.
“Böyle bir vahşet dünyanın neresinde var?” diyen Mutlu, kendisinin helikopter tarafından doğrudan hedef alındığını aktardı. Mutlu, “Helikopterin pilotu kalabalığa art arda mermi sıktı, sonra helikopteri biraz daha alçaltarak bana döndü ve üzerime nokta atışı ile ateş etti” ifadelerini kullandı.
Vatandaşa sıkılan uçaksavar mermilerini hatırlatan Mutlu, şunları kaydetti:
“Ben bir insan olarak karşımda düşman da olsa, Yunan da olsa, terörist de olsa ben o uçaksavar mermisini bir insana sıkmam. O mermiyi ben hatta bir hayvan olarak domuza sıkmam. Tankı delen bir silah ile bir insana ateş açmak bana göre çok büyük bir vahşet ancak bu FETÖ denen hainler bu mermileri kendi insanına sıkacak kadar seviyesizleştiler ve ne denli bir hain olduklarını ortaya koydular.”
Meydanlara çıkarak ağır yaralandığı için kesinlikle pişmanlık duymadığını dile getiren Mutlu, darbenin başarılı olması durumunda 15 Temmuz gecesinden çok daha ağır saldırıların sonraki günlerde devam edeceğini söyledi. Darbecilerin milletin iradesini hesaba katmadığını belirten Mutlu, “Allahıma binlerce kere hamdolsun ki, milyonlarca kere hamdolsun ki başarılı olamadılar” dedi.
Kendisini hastaneye getiren vatandaşlara da çağrıda bulunan Mutlu, “Beni bu hastaneye getiren iki gencimizi görmeyi çok arzuluyorum” diyerek o kişilerin kendisini bulmasını istedi. Mutlu, “16 Temmuz’da Köln’e geri dönmeyi planlıyordum ama nasip olmadı. O gece oraya gittiğim için hiç pişman değilim. Bugün olsa yine giderim” şeklinde konuştu.
Bülbül de, Mutlu’nun gösterdiği cesaret ve kahramanlığın darbecileri püskürttüğünü kaydederek, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi bir işgale karşı direnerek zafer kazandığını söyledi. Bülbül, YTB olarak Mutlu’nun her türlü ihtiyacıyla ilgileneceklerini de belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.