Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’ne Görkemli Açılış

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’ne Görkemli Açılış

Bursa’nın yeni gelişim bölgelerinden Demirtaş’ta Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri ortaya çıktı. Demirtaş’ın çehresini tamamen değiştiren Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi törenle hizmete girdi. Toplam 15 bin metrekare alana inşa edilen meydan ve kültür merkezi, otoparkı, yeşil alanları, yürüyüş yolları, nikah ve sergi salonları, sosyal ve kültürel aktivite alanları ile Demirtaş’a yepyeni bir kimlik kazandıracak. Bodrum artı 3 kattan oluşan kültür merkezi, alışveriş alanları, PTT, 2 muhtarlık, atölye ve sosyal imkanları ile Bursa’ya hitap edecek yepyeni bir yaşam alanı olarak dikkat çekiyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Ahmet Kılıç, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni öncesinde, meydanda kurban kesilerek dualar edildi. Daha sonra Tarihi Bursa Mehter Takımı, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve davul zurna ekibinin gösterileri vatandaşları coşturdu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile birlikte oynanan oyunlara eşlik etti.

Dündar: “Haçlı Zihniyeti Yeniden Hortladı”

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sözlerine Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki cami saldırılarını kınayarak başladı. Müslümanları hedef alan bu saldırıların basit bir kişinin işi olmadığını belirten Dündar, “Bu tamamen İslam alemini hedef alan bir saldırıdır. Bu saldırıyı nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Haçlı zihniyeti yeniden hortlamıştır. Demek ki, hala Kosova Meydan Muhaberesi’ni, Viyana kuşatmasını, Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethini unutamamışlar. Bizler, milletçe birlik ve dirlik içinde olarak, tarihte bunlara nasıl ders vermişsek yeniden bu dersi vermeliyiz” dedi.

Demirtaş Osmangazi İle Gelişti

Osmangazi’de 10 yıldır büyük bir şehircilik hareketi yürüttüklerini ifade eden Dündar, “Güçlü kurumsal yapısı ve bütçesiyle 10 yılda kentsel dönüşümden tarihi mirasa, eğitimden sağlığa, spordan çevre projelerine kadar her alanda 1936 proje hayata geçirdik. Bu projelerimizin başında da meydanlarımız geliyor. Geçtiğimiz dönem Osmangazi’ye 33 meydan kazandırdık. Mahallelerimize nefes aldıran meydanlar aynı zamanda Osmangazi’nin çehresini değiştiren, Bursa’mıza vizyon kazandıran yatırımlar oldu” diye konuştu. 2009 yılından itibaren Demirtaş’ta çok büyük hizmetleri hayata geçirdiklerini anlatan Dündar, “2009 yılında 4 mahallemizde 16 bin hemşehrimiz yaşarken yaptığımız yatırımlarla bugün 67 bin 827 kişinin yaşadığı modern bir şehir inşa ettik. Parkları, spor alanları, yeni imar yolları, ulaşım imkanları ile Demirtaş herkesin yaşamak istediği Osmangazi’nin lokomotif bölgelerinden biri haline geldi. Merkezde ne varsa Demirtaş’ta da olacak dedik. Çok şükür, merkezde olanların en iyisi Demirtaş’ta var. Bursa’nın ilkleri olan; Demirtaş Atıcılık ve Trap Tesisleri, yaşlı, engelli ve Alzheimer hastalarına bakım desteği verecek BAREM Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi ve geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız Atık Getirme Merkezi Demirtaş’ta bulunan, hem bölgemize hem de Bursa’ya hizmet eden büyük yatırımlar oldu. Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Parkı’nı, Demirtaş Pazar Alanı’nı hizmete açtık. Demirtaş-Avdancık Köprüsü ve yeni imar yolları ile ulaşımı rahatlattık” ifadelerini kullandı.

Planlı Şehirleşmenin En Güzel Örneği

Hizmetlerle, yatırımlarla geleceği parlak bir Demirtaş’ı inşa ettiklerini kaydeden Başkan Dündar, 2009 yılından itibaren Demirtaş’a kazandırılan hizmetlerin en büyüğü ve en güzelinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Dündar, “Hem mahallemize prestij kazandıran hem de içerisinde yer alan fonksiyonları ile bir çok hizmeti aynı noktada buluşturan meydanımızın açılışını yapıyoruz. 15 bin metrekare alana inşa ettiğimiz Demirtaş Meydanı ile planlı şehirleşmenin en güzel örneği ortaya çıktı. Parkı ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları ve kültür merkezi ve camisi ile Demirtaş’ın çehresini değiştiren Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi mahallenin yeni marka değeri olacak” dedi. 

Mimarisi ile dikkat çeken Demirtaş Camii’ni geçen yıl hizmete açtıklarını hatırlatan Dündar, “Bundan sonra da hem Demirtaş’ımız hem de Osmangazi’miz için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizin hayatına dokunacak projelerle ilçemize ve şehrimize değer kazandıracağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, Başkan Dündar’a Osmangazi’de yapılan önemli hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “İnşallah bu hizmetler yeni dönemde de artarak devam edecek. Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.