Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş Meydanı açılış için gün sayıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Modern mimarisi ve estetik görünümü ile dikkat çeken projenin meydan kısmı ekim ayında...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirtaş Meydanı açılış için gün sayıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Modern mimarisi ve estetik görünümü ile dikkat çeken projenin meydan kısmı ekim ayında hizmete açılacak.

Demirtaş’ın çehresini tamamen değiştirecek olan Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi Projesi açılış için gün sayıyor. Toplam 15 bin metrekare alana inşa edilen Demirtaş Meydanı, park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları ile planlı şehirleşmenin en güzel örneği olurken, içerisinde yer alan ve bodrum artı 3 kattan oluşacak kültür merkezi de, alışveriş alanları, PTT, 2 muhtarlık, toplantı salonları, atölyeler, nikah-sergi salonları, kafeterya ve sosyal imkanları ile Bursa’ya hitap edecek yepyeni bir yaşama alanı olacak. Demirtaş Kültür Merkezi ve Meydan Projesi, tamamlandığında Demirtaş’a yepyeni bir kimlik kazandıracak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi Projesi şantiyesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Dündar, “Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi, Demirtaş bölgesi için yaptığımız önemli yatırımlardan bir tanesi. Toplam 14 milyon TL kaynak kullandığımız bu projede son aşamaya geldik. Kültür merkezi inşaatında binanın pencereleri takılıyor. İnce işçilik çalışmaları ise bitmek üzere. Son düzenlemeleri yaparak inşaatı bitiriyoruz. Demirtaş Meydanı da bölge halkının talepleri doğrultusunda projelendirildi. Kamulaştırma çalışmaları ile mevcut meydanı büyüttük ve yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde yeni bir meydan inşa ettik. Meydanın zeminini granit ile kapladık ve şuan peyzaj çalışmaları yapılıyor. Ekim ayında meydanı hizmete açacağız. İlerleyen süreçte de hizmet binasındaki çalışmaları tamamlayarak hizmete açacağız. Buradaki çalışmaların bitmesiyle birlikte Demirtaş’a nefes aldıran bir meydan ve bu bölgeye değer katacak bir kültür merkezi ortaya çıkacak. Demirtaş’a hayırlı olsun” dedi.

Dündar, yüzme havuzları, spor tesisleri, parkları ve geniş yolları ile örnek kentleşmenin yolunu açtıkları Demirtaş’ın, meydanı ve kültür merkezi ile de bundan böyle Bursa’nın parlayan yıldızı olacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.