Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Değerlerimizle Varız" Sergisi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Değerlerimizle Varız” isimli bir sergiye katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Değerlerimizle Varız” isimli bir sergiye katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Değerlerimizle Varız” isimli bir sergiye katıldı. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) amacına ilişkin bir konuşma yapan Erdem, şunları söyledi:

“Bu projeyle özgün ve nitelikli yöntemler kullanılarak Milli Eğitim müfredatına uygun organizasyonlar ile milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin; yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, hatırlanması, sevdirilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Bir diğer amacıda değerlerimizi bilen, anlayan ve benimseyip hayatını bu değerlerle zenginleştiren bireyler yetiştirmektir. Milli Eğitim Bakanlığı ve şahsım olarak bu çalışmanın her zaman destekçisi olduğumuzu ve devamında desteğimizin daim olacağını belirtmek isterim.”

“Son dönemlerde değerler eğitiminin müfredata girmesi, ulusal ve uluslararası boyutlara taşınması ile birlikte sanal ortamda değerler eğitimi kavramının menşei üzerinde bir takım komplo teorilerinin dile getirildiğini görüyoruz” diyen Erdem, “Değerler eğitimi kavramının ilk olarak nerede kullanıldığı, hangi ülkeler tarafından, ne tür değerlerin eğitime konu olduğu gibi sığ tartışmalara girmek bize bir şey kazandırmaz. Burada işlenen değerlerin zaten inanç esaslarımızda ve kültür kodlarımızda bulunan değerler olduğunu hatırdan çıkarmamalı, bu eğitimin daha kalıcı, daha uygulanabilir ve daha başarılı bir şekilde nasıl vereceğimiz üzerinde kafa yormalıyız” açıklamasında bulundu.

Selçuklu Belediyesi olarak çok farklı projelere imza attıklarının altını çizen Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, programda yaptığı konuşmada, “SEDEP’in bizdeki yeri bambaşka. Geçen 5 yıllık süreçte proje olarak başlayan SEDEP program haline dönüştü. Bu projeye başlarken oldukça ümitsizdik. Şimdi projemiz artık program haline dönüştü ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Yalçınkaya, “Değerlerimizle Varız” isimli bir sergiyi gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.