Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Değer Kaybı Geleceğimizi Tehlike Altına Almaktadır”

Aile Danışmanı Psikolog Halise Mutlu, değer kayıplarının artık Türkiye’de ciddi sonuçlar ortaya çıkardığına dikkat çekerek, "Okullarda şiddet, erken yaşta uyuşturucu bağımlılığı, gençlerde suç oranının artması, yükselen şiddet...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Değer Kaybı Geleceğimizi Tehlike Altına Almaktadır”
Aile Danışmanı Psikolog Halise Mutlu, değer kayıplarının artık Türkiye’de ciddi sonuçlar ortaya çıkardığına dikkat çekerek, "Okullarda şiddet, erken yaşta uyuşturucu bağımlılığı, gençlerde suç oranının artması, yükselen şiddet eğilimleri değer kaybının neticesidir. Değer kaybı geleceğimizi tehlike altına almaktadır” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projesi kapsamında Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) tarafından, Emine Yeni-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen “Gençlerde Olumlu Davranış Kazandırma Yolları ve Değerler Eğitimi” konulu velilere yönelik konferans düzenlendi. SAGEM Aile Akademisi Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Aile Danışmanı Psikolog Halise Mutlu, gençlerde değer kayıplarının ortaya çıkardığı sorunlar hakkında bilgi verdi.
Psikolog Halise Mutlu, konuşmasının başında “Değerlerimizin değerini bilelim” vurgusuyla yaşam sürecinde hiç bir zaman kaybedilmemesi gereken değer kavramının yitirilmesiyle büyük bir tehlikenin kendini gösterdiğini kaydetti. Değerlerin öğretilebilir ve öğrenilebilen olgular olduğunu vurgulayan psikolog Halise Mutlu, değer kaybının ’’Ne olacak bu gençliğin, eğitimin hali. Bir hata mı yapıyoruz? Aile kurumu çözülüyor mu?" sorularını peş peşe geldiğine dikkat çekti.
“ŞİDDET, MADDE BAĞIMLILIĞI, SUÇ HEPSİ DEĞER KAYBI KAYNAKLI”
Son yıllarda sıkça duyulmaya başlanan okullarda şiddet, erken yaşta uyuşturucu bağımlılığı, gençlerde suç oranının artması, yükselen şiddet eğilimlerinin değer kayıplarının bir neticesi olduğunu ifade eden Halise Mutlu, "Sevgi, saygı, yardımlaşma, adalet, dürüstlük, merhamet, hoşgörü dostluk gibi değerlerimizin artık eskisi kadar uygulanmaması gençlerimizi bu hale getirdi. Aile ve okul tarafından verilen değerlerle, televizyon ile dış dünyanın verdiği değerler çoğu zaman farklılık gösteriyor. Değerlerin hızlı baş döndürücü şekilde değişim içinde olması büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Ortak değerler oluşturamayan bir toplumun bütünleşme değil, tersine toplumsal çözülme yaşaması kaçınılmaz bir gerçektir. Değerlere sahip çıkılması geleceğimizin tek teminatıdır. Değer kaybı geleceğimizi tehlike altına almaktadır” diye konuştu.
“TOPLUMDA EROZYON MEYDANA GELDİ, ÇÖZÜMÜ DEĞER”
SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, ailenin, okul ve toplumun özellikle gençlerde değer kazanımında önemli görevleri olduğunu söyledi. Erken çocukluk döneminde değerlerin kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Gündoğdu, bunu sağlayacak olan tek birimin aile olduğunun altını çizdi. Gündoğdu, farklı bir olgu üzerinde durarak, çocukların anne ve babasının yanında geçirdiği sürenin gittikçe azalması, boşanma olaylarının toplumda yüksek oluşu, yoksulluk gibi belli başlı toplumsal nedenlerin ailenin değerler eğitiminde yetersiz kalmasına yol açtığına vurgu yaptı. Gündoğdu, "Toplumda erozyon meydana gelmiştir. Bu nedenle değer eğitimi, eğitimin önemli hedefleri arasında yer almalıdır. Değerler, sosyal hayatı düzenler, bireyler arası bağlılığı artırır. Birlikte yaşayan insanların hangi değerleri merkez alacakları konusunda konuşmaları, fikir birliğine varmaları gerekir" şeklinde konuştu.
Konferans sonunda ise velilerin soruları cevaplandırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.